Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης, παράλληλα με τις ομιλίες στους μαθητές των 27 Γυμνασίων και Λυκείων της Ροδόπης, συνεχίζει την καμπάνια για την ορθή χρήση των φαρμάκων με τη διανομή 50.000 ενημερωτικών έγχρωμων δισέλιδων φυλλαδίων σε όλες τις κατοικίες και τα καταστήματα του Δήμου Κομοτηνής, με τους λογαριασμούς του νερού της Δ.Ε.Υ.Α. Κομοτηνής.

«Με τα φυλλάδια αυτά, υπό μορφή συνοπτικών επισημάνσεων, εφιστούμε την προσοχή των συμπολιτών μας καθώς και υπογραμμίζουμε όλες τις παραμέτρους και τους κινδύνους κατά τη λήψη των φαρμάκων, ακόμα και εάν αυτά είναι Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ. Αναδεικνύουμε τα προβλήματα, τα οποία μπορούν να προκύψουν, ειδικά στους νέους, με την αγορά φαρμάκων ή συμπληρωμάτων διατροφής ή και προϊόντων υγιεινής περιποίησης από σημεία μη ελεγχόμενα από τα ελεγκτικά όργανα της Πολιτείας (π.χ. διαδίκτυο, παρεμπόριο, μη πιστοποιημένους προμηθευτές κλπ) », τονίζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης.

«Ασπίδα στους κινδύνους αυτούς», επισημαίνει ο Σύλλογος, «θεωρούμε ότι είναι ο Φαρμακοποιός και το Φαρμακείο, 24 ώρες το 24ωρο, με υπηρεσίες για την προστασία της υγείας των συμπολιτών μας, για τις χρόνιες νόσους, τη δοσολογία, τις παρενέργειες , τις αλληλεπιδράσεις των φαρμάκων και την προφύλαξη και καθοδήγηση από κάθε ενδεχόμενη υπερβολική ή άνευ λόγου λήψη φαρμάκων ή εξάρτηση».

Καταλήγοντας, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τον Δήμο Κομοτηνής και τη Δ.Ε.Υ.Α. Κομοτηνής, για τη σημαντική συμβολή τους στη διανομή των φυλλαδίων αυτής της μεγάλης καμπάνιας, ενώ γνωστοποιεί ότι το επόμενο διάστημα θα διανείμει επιπλέον 50.000 φυλλάδια στους άλλους τρεις Δήμους, για να καλύψει ενημερωτικά όλον τον πληθυσμό του Νομού της Ροδόπης.