Σε έμμεσο κάλεσμα να μποϊκοτάρουν τα πολυκαταστήματα που στις 4/2, ημέρα της μεγάλης πανελλαδικής γενικής απεργίας, λειτούργησαν κανονικά, κάνοντας έτσι αθέμιτο ανταγωνισμό στα μαγαζιά που ακολούθησαν τις αποφάσεις των επαγγελματικών θεσμικών φορέων κατεβάζοντας ρολά, καλούν τους πολίτες με κοινή τους ανακοίνωση οι 18 φορείς που συμμετείχαν στη ογκωδέστερη κινητοποίηση που έγινε ποτέ στην Κομοτηνή.

Στην ίδια ανακοίνωση, οι φορείς χαιρετίζουν τη μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση, πολιτών, κοινωνικών ομάδων και επαγγελματιών.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή τους, αναφέρουν:

«Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών, επιστημονικών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων της Ροδόπης, χαιρετίζουμε την παλλαϊκή συμμετοχή όλων των πολιτών αλλά και όλων των κοινωνικών ομάδων στη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 4-2-2016 ενάντια στην ολέθρια κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Γενικής Απεργίας.

Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε την καθολική συμμετοχή όλων των επαγγελματιών και  εμπόρων, που ως αποτέλεσμα είχε αφενός να “παραλύσει” η πόλη, και αφετέρου να συντελέσει στη μεγάλη επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης.

Καταδικάζουμε ωστόσο την επιλογή συγκεκριμένων πολυκαταστημάτων να μην κλείσουν τα καταστήματά τους τη συγκεκριμένη ημέρα, αποκομίζοντας πρόσκαιρα οικονομικά οφέλη σε βάρος των λοιπών καταστημάτων που επέλεξαν να ακολουθήσουν τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης, και του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής. Εκτιμούμε ότι το καταναλωτικό κοινό θα αξιολογήσει τις επιλογές, τόσο αυτών που συμπορεύτηκαν με τις αποφάσεις των φορέων της πόλης, όσο και αυτών που ήρθαν σε αντίθεση με τον παλλαϊκό και δίκαιο αγώνα μας, και θα βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Οι Φορείς της Ροδόπης:

1) Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ.

2) Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο.

3) Σύλλογοι Αγροτών.

4) Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο.

5) Τεχνικό Επιμελητήριο Θράκης.

6) Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

7) Δικηγορικός Σύλλογος.

8) Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών, Εμπορικών Σωματείων.

9) Εμπορικός Σύλλογος.

10) Ιατρικός Σύλλογος.

11) Φαρμακευτικός Σύλλογος.

12) Συμβολαιογραφικός Σύλλογος.

13) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων.

14) Συνταξιούχοι Δημόσιου Τομέα.

15) Συνταξιούχοι Ιδιωτικού Τομέα.

16) Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών.

17) Οδοντιατρικός Σύλλογος.

18) Σύλλογος Λογιστών».