– Στο πλαίσιο των «Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς – 2016».

Το θεατρικό δρώμενο με τίτλο «ΑναΠνοές…», και θέμα τη βία και την ανεκτικότητα, σε σύλληψη και επιμέλεια των Ιωαννίδου Χρύσας, Λαντζουράκη Μυρσίνης και Ρασσά Αρετής, συμπαρουσιάζουν την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 8 μ.μ. στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Κομοτηνής, με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής (Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ.), στο πλαίσιο του εορτασμού των «Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς – 2016».

%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%89%cf%80%ce%b1%cf%8a%ce%ba%ce%b5%cf%83-%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b1-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%85Στο θεατρικό δρώμενο συμμετέχουν οι Γκίνογλου Χριστιάννα, Ιωαννίδου Χρύσα, Ευαγγέλου Θεοπούλα, Θωμαΐδου Ζιζή, Μαυρίδης Κώστας και Μαυρίδης Νίκος. Στη συνέχεια θα προβληθεί σε μεγάλη οθόνη η ταινία με τίτλο «Το κύμα» (2008). Παράλληλα, στον ίδιο χώρο, θα παρουσιάζεται έκθεση σκίτσων με θέμα τους πρόσφυγες, η οποία οργανώθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Βασικός στόχος των «Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς», είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία και την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη πραγματοποιούνται υπό το σύνθημα «Ευρώπη: μια κοινή κληρονομιά», και σκοπός τους είναι η ενίσχυση της κοινής ευρωπαϊκής συνείδησης και του διαπολιτισμικού διαλόγου, και ως εκ τούτου η ενθάρρυνση των διασυνοριακών συνεργασιών. Το θέμα του εορτασμού των «Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς» για τη διετία 2015-2016, είναι αφιερωμένο στο δίπολο «Βία και Ανεκτικότητα», που είναι και ο γενικός τίτλος των εκδηλώσεων.