Στo πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, διοργανώνει τον 8o Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε περισσότερες από 55 πόλεις της Ελλάδας.

Τη διοργάνωση της Κομοτηνής έχει αναλάβει και φέτος η τοπική Ομάδα Υποστήριξης  Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας «Ροδόπη».

Ο ταυτόχρονος θηλασμός θα λάβει χώρα την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στην κεντρική πλατεία της πόλης, από τις 11:00 (ώρα προσέλευσης) έως τις 13:00 – στις 12:00 θα γίνει η καταμέτρηση των μητέρων που κείνη στιγμή θα θηλάζουν.

Οι εκπρόσωποι της Ομάδας Ροδόπης, σημειώνουν: «Πρόκειται για μια εκδήλωση-γιορτή όπου δίνεται η αφορμή, μητέρες – μέλη των ομάδων του Δικτύου μας να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα». Στόχος μας είναι η Ελλάδα να αποτελέσει μια χώρα υποστηρικτική και φιλική προς τον θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει τη νέα μητέρα όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού, ακόμα κι αν χρειαστεί να επιστρέψει στην εργασία της. Περιμένουμε λοιπόν και φέτος, θηλάζουσες ή μη, μέλλουσες μητέρες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, φίλους, να στηρίξουμε τον μητρικό θηλασμό».

Στην εκδήλωση θα υπάρχουν δραστηριότητες για τα παιδιά και θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό.

Πληροφορίες:

  • https://www.facebook.com/groups/komotini.thilasmos
  • https://www.facebook.com/events/276487959512707/?acontext=%7B%22ref%22%3A%22106%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22%7D
  • Βρείτε τα σημεία συνάντησης για τις υπόλοιπες πόλεις εδώ:  www.facebook.com/thilazo