Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Σουσάμι: Ο βασιλιάς των ελαιούχων σπόρων», κατά την οποία θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες και οι προοπτικές καλλιέργειας του σουσαμιού στην περιοχή της Ροδόπης,  διοργανώνει στην Κομοτηνή η ομάδα πολιτών «Τοπική Οικονομία Ροδόπης Αλλάζω» (ΤΟΡΑ).

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Γεωπόνος, πρώην Διευθυντής ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, κ. Αβραάμ Νικολαΐδης, ενώ την παρουσίαση και τον συντονισμό της συζήτησης που θα ακολουθήσει, θα κάνει ο Γεωπόνος Κώστας Μπούντας.

Το σουσάμι είναι ένας διατροφικός θησαυρός με ευρύτατες χρήσεις και η καλλιέργειά του δεν παρουσιάζει  ιδιαίτερες απαιτήσεις. Εμφανίζει προοπτική ανάπτυξης σαν εναλλακτική καλλιέργεια, ιδιαίτερα με τις νέες ποικιλίες που επιτρέπουν τη μηχανική συγκομιδή, και την τελευταία διετία στη χώρα μας άρχισαν να καλλιεργούνται οι νέες ποικιλίες και ήδη  υπάρχουν απτά αποτελέσματα με ικανοποιητικές αποδόσεις. Η Ελλάδα εισάγει περίπου 40.000 τόνους σουσάμι ετησίως, γεγονός που σημαίνει ότι μπορούν να σπαρθούν στην πατρίδα μας πολλές χιλιάδες στρέμματα.

Η ημερίδα  θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7  Απριλίου στις 19:00, στην αίθουσα του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης.

Πληροφορίες: Κώστας Μπούντας, 6974336775.