Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “Ζώντας με την επιληψία”, θα διοργανώσει ο Σύλλογος Φίλων και Ασθενών με Επιληψία Θράκης “ΕΠΙΣΠΕΥΔΩ” την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:30 στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης (έναντι Ηρώου) στην Κομοτηνή.

Οι κύριες ομιλήτριες, Πιπερίδου Χ., Ομ. Καθηγήτρια Νευρολογίας ΔΠΘ, Τερζούδη Αικ., Επ. Καθηγήτρια Νευρολογίας ΔΠΘ, και Βλοτινού Π., Εργοθεραπεύτρια MSc της Νευρολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. Έβρου, θα αναφερθούν στα βασικά στοιχεία της νόσου, στις δυνατότητες και στους περιορισμούς που απορρέουν από αυτήν, ενώ θα δοθούν οδηγίες διαχείρισης, προφύλαξης και διαβίωσης με την επιληψία. Σημαντικά στοιχεία θα αναφερθούν μέσω της κατάθεσης προσωπικών εμπειριών, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να απευθύνουν τα ερωτήματα τους.

ΕΠΙΛΗΨΙΑΗ επιληψία είναι μια χρόνια νόσος η οποία αφορά όλες τις ηλικιακές ομάδες. Τα συμπτώματα έκφρασής της ποικίλουν, ενώ ταυτόχρονα επηρεάζουν τις περισσότερες πτυχές της ζωής των ασθενών. Η συχνότητά της στον γενικό πληθυσμό υπολογίζεται μεταξύ 0,5-1%, ποσοστό σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς τον βαθμό στον οποίο επηρεάζεται τόσο ο ίδιος ασθενής όσο το περιβάλλον του.

Η εκδήλωση απευθύνεται τόσο στο ευρύ κοινό όσο σε επαγγελματίες υγείας ή εκπαιδευτικούς.

Οι στόχοι του Συλλόγου

Ο Σύλλογος Φίλων και Ασθενών με Επιληψία “ΕΠΙΣΠΕΥΔΩ”, έχει την έδρα του στην Αλεξανδρούπολη, στο κτίριο της παλαιάς Γραμματείας της Ιατρικής Σχολής, στη συμβολή των οδών Ι. Καβύρη & Βενιζέλου. Ιδρύθηκε το 2017 με σκοπό την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την επιληψία, αλλά και την εξάλειψη των προκαταλήψεων αναφορικά με τη νόσο, και απώτερο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με επιληψία. Η επίτευξη των στόχων αυτών, προϋποθέτει την ανάπτυξη σχέσεων αλληλεγγύης μεταξύ των μελών, τη διοργάνωση επιστημονικών και κοινωνικών εκδηλώσεων, καθώς και τη δημιουργία δικτύου επιμόρφωσης όχι μόνο των ασθενών ή των οικογενειών τους αλλά και ευρύτερα του κοινωνικού συνόλου και των φορέων που το απαρτίζουν (εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας κ.λπ.).

Τηλ. επικοινωνίας: 6940611081, e-mail: epispevdo@yahoo.com