Θα αναλαμβουν υπηρεσία οι πρώτοι 17 νεοπροσληφθέντες υπάλληλοι καθαριότητας

Παρελθόν από την Κομοτηνή αναμένεται να αποτελέσουν σε λίγα 24ωρα οι εικόνες με υπερχειλισμένους κάδους απορριμμάτων.

Ως γνωστόν, τις τελευταίες τρεις σχεδόν εβδομάδες, μετά από την αποχώρηση των συμβασιούχων- παρατασιούχων από την Υπηρεσία Καθαριότητας, η αποκομιδή των απορριμμάτων στην Κομοτηνή και στους οικισμούς γίνεται μετ’ εμποδίων. Η περίοδος αυτή επιφύλαξε μία δύσκολη δοκιμασία, τόσο για το λιγοστό εναπομείναν προσωπικό, όσο φυσικά και για τους δημότες.

Η δοκιμασία αναμένεται να λάβει τέλος – ή ορθότερα να περιοριστεί αισθητά – την προσεχή Δευτέρα που θα πιάσουν δουλειά οι πρώτοι 17 νεοπροσληφθέντες, μόνιμοι υπάλληλοι καθαριότητας. Σημειώνεται ότι η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κομοτηνής προσμένει να ενισχυθεί με συνολικά 46 μόνιμους υπαλλήλους, οι οποίοι σταδιακά το επόμενο διάστημα θα αναλαμβάνουν υπηρεσία.

Στην παρούσα φάση και μέχρι την τοποθέτηση των 17, με το έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων είναι επιφορτισμένοι μόλις 7 υπάλληλοι.  Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, κ. Γιάννη Μουρτίδη, βαρύτητα δίνεται στην αποκομιδή των απορριμμάτων από τους συμβατικούς κάδους, που από τη φύση τους προκαλούν περισσότερη δυσοσμία και εγκυμονούν μεγαλύτερους κινδύνους για τους πολίτες, ενώ οι μπλε κάδοι ανακύκλωσης επιλέχθηκε να αδειάζουν κάθε δύο ημέρες, καθώς η δυσοσμία και κίνδυνοι από τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα είναι σαφώς περιορισμένοι. Εξ ου και σε πολλές περιπτώσεις παρατηρείται δυσανάλογος όγκος απορριμμάτων μεταξύ των συμβατικών και των μπλε κάδων.