Από τη Δευτέρα 24 Απριλίου ξεκινά στο κέντρο της Κομοτηνής το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης – ένα μέτρο που ισχύει στις περισσότερες πόλεις της χώρας.

Για στάθμευση διάρκειας μισής ώρας οι οδηγοί θα υποχρεούνται να χρησιμοποιούν την αντίστοιχη κάρτα που θα κοστίζει 0,30 ευρώ, και χωρίς να έχουν τη δυνατότητα χρήσης περισσοτέρων καρτών διαδοχικά. Οι κάρτες θα διατίθενται είτε από τον Δήμο είτε από περίπτερα/μίνι μάρκετ/καταστήματα ψιλικών.

Στόχος του μέτρου όπως σημειώνει ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Πολιτειάδης, είναι η «αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης και η υποβοήθηση της εξυπηρέτησης των πελατών των καταστημάτων». Απώτερος σκοπός, δε, της δημοτική αρχής κατά τον κ. Πολιτειάδη, που απευθύνει παράκληση στους οδηγούς «να σεβαστούν το μέτρο», είναι «να καταστήσουμε την πόλη μας πιο λειτουργική, πιο φιλική, πιο ανθρώπινη».

Το πρόστιμο για στάθμευση άνευ χρήσης κάρτας ανέρχεται στο ποσό των 20 ευρώ, που αν καταβληθεί εντός δέκα ημερών μειώνεται κατά 50%. Τους ελέγχους, ελλείψει δημοτικής αστυνομίας, θα διενεργεί προσωπικό του Τμήματος Τροχαίας Ροδόπης.

Σε πρώτη φάση το μέτρο, που έχει ήδη γνωστοποιηθεί στο κοινό με εικονικές-ενημερωτικές κλήσεις, θα εφαρμοστεί στις παράλληλες με τον ποδηλατόδρομο θέσεις στάθμευσης, και μελλοντικά αναμένεται να επεκταθεί και στους υπόλοιπους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

«Φίλε οδηγέ, βοήθησε και εσύ για μια πόλη χωρίς κυκλοφοριακά προβλήματα και με σεβασμό στους πολίτες», είναι το σύνθημα-παράκληση που απευθύνει η δημοτική αρχή στους αυτοκινητιστές.