Όταν το…μέγεθος παίζει ρόλο στη διατήρηση της καθαριότητας.

«Πλησιάστε στη λεκάνη. Η τσουτσού σας δεν είναι τόσο μεγάλη όσο νομίζετε. Θα τα καθαρίσεις εσύ που δε σέβεσαι την καθαριότητα».

Αυτό το πρωτότυπο μήνυμα – και μάλλον αποτελεσματικότερο σε σχέση με άλλα παρόμοια – επιστράτευσε ένας επαγγελματίας από την Κομοτηνή, ιδιοκτήτης πρακτορείου του ΟΠΑΠ, προκειμένου να διατηρήσει όσο το δυνατό καθαρότερη την τουαλέτα της επιχείρησής του.

Δυστυχώς, η κακή νοοτροπία που συνοδεύει ακόμα και τις συμπεριφορές στις – ξένες συνήθως – τουαλέτες, δημιουργεί απαράδεκτες καταστάσεις, μάρτυρες των οποίων έχουμε γίνει κατά καιρούς όλοι μας.

Ο πρωταγωνιστής λοιπόν της ιστορίας μας, αγανακτισμένος προφανώς από την αδιαφορία ορισμένων – κατά κανόνα ανδρών – πελατών του, αποφάσισε να εγκαταλείψει τις συνηθισμένες σχετικές νουθεσίες και παρακλήσεις, να χρησιμοποιήσει μια γερή δόση χιούμορ, και εντέλει να τους «χτυπήσει»…εκεί που «πονάνε».

Ανάρτησε λοιπόν το ευθύ και κατά τι «σκληρό» αυτό μήνυμα πάνω από τη λεκάνη της τουαλέτας, φιλοδοξώντας, αν όχι κατ’ ανάγκη να καταρρίψει τις αυταπάτες όσων το αντικρίζουν, τουλάχιστον να τους βάλει σε σκέψη και να τους προκαλέσει να πλησιάσουν περισσότερο, ώστε να στοχεύσουν μέσα στη λεκάνη.

Ορθή επί της αρχής η συλλογιστική, και μάλιστα αρκούντως αποτελεσματική, όπως είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε…