Εξιχνιάστηκε, ύστερα από μεθοδικές έρευνες της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, ληστεία σε κατάστημα της πόλης που διαπράχθηκε προχθές 4-2-2015.

Συγκεκριμένα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 34χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία, ενώ για το ίδιο αδίκημα κατηγορείται επίσης μία άγνωστη μέχρι στιγμής γυναίκα, συνεργός του 34χρονου.

Οι δυο τους, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβησαν σε παντοπωλείο της Κομοτηνής, όπου με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από τον εξωτερικό χώρο του καταστήματος διάφορα προϊόντα, συνολικής αξίας 100 ευρώ περίπου, τα οποία τοποθέτησαν στο όχημά τους.

Η πράξη τους έγινε αντιληπτή από την 39χρονη ημεδαπή ιδιοκτήτρια του καταστήματος και τον 30χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Τουρκίας, σύζυγό της, οι οποίοι προσπάθησαν να τους ακινητοποιήσουν, πλην όμως οι δράστες ασκώντας σωματική βία σε βάρος τους, κατάφεραν να επιβιβαστούν στο όχημά τους και να διαφύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο 34χρονος έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Οι ιδιοκτήτες του παντοπωλείου μεταφέρθηκαν στο Σσισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν.