Το Πανελλαδικό Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων για την Υποστήριξη του Μητρικού Θηλασμού και της Μητρότητας, διοργανώνει φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φορά, κατά την περίοδο 1/5–30/6, σε 47 πόλεις της χώρας, την πανελλαδική δράση για μαιευτήρια φιλικά προς μητέρες και βρέφη, υπό τον τίτλο «Δίνω Ζωή! Δώστε μου τη γέννα που αξίζω».

Σκοπός της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των νέων γυναικών, των εγκύων, του ευρύτερου πληθυσμού και της πολιτείας, για την αναγκαιότητα της πιστοποίησης όλων των μαιευτηρίων ως φιλικά προς τις μητέρες και τα βρέφη, της γέννας με σεβασμό προς την επίτοκο και την υποχρέωση έναρξης του θηλασμού από την πρώτη στιγμή.

Στο Πανελλαδικό Δίκτυο Ομάδων Θηλασμού είναι ενταγμένες 47 ομάδες ανά νομό, με 40.000 μέλη, οι οποίες θα διοργανώνουν την περίοδο της δράσης διάφορες εκδηλώσεις. Η δράση είναι μια πρωτοβουλία του Πανελλαδικού Εθελοντικού Δικτύου Υποστήριξης Μητρικού θηλασμού και Μητρότητας, με την υποστήριξη του Ελληνικού Δικτύου για τον σεβασμό στη γέννα, ENCA Hellas, και του Δικτύου για την βρεφική διατροφή, IBFAN Ελλάδος.

Η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Ροδόπης, που αποτελείται από εξακόσια περίπου μέλη, συμμετέχει στη δράση την Τετάρτη 3/6, με τις εξής εκδηλώσεις στη δημοτική βιβλιοθήκη Κομοτηνής (ώρα 18:00):

α) προβολή της ταινίας Microbirth Movie

β) ομιλία του μαιευτήρα – γυναικολόγου Αλέξανδρου Αμμάρι για τον φυσικό τοκετό, τον μη παρεμβατικό τοκετό, και τον φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρική

γ) συζήτηση με βάση προσωπικές εμπειρίες από  τοκετούς / Σε όλες τις παρευρισκόμενες θα διανεμηθούν τσάντες της Ομάδας Γηλασμού και ενημερωτικό υλικό / Οι δε, έγκυες θα έχουν τη δυνατότητα να γυμναστούν φουσκωτή μπάλα γυμναστικής!

Επίσης, προσεχώς, εκπρόσωποι της Ομάδας Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Ροδόπης θα καταθέσουν αίτηση και θα συζητήσουν με τη Διοίκηση του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής για την πιστοποίησή του ως φιλικού προς μητέρα & βρέφος, και την πρόοδο που έχει γίνει μέχρι τώρα, ενώ ταυτόχρονα θα προσφέρουν στη μαιευτική κλινική βιβλία σχετικά με τον φυσικό τοκετό και τον θηλασμό.

Η ταινία Microbirth Movie (διάρκειας 70΄)

Είναι η δεύτερη ταινία των δημιουργών του Freedom For Birth One World Birth, Toni Harman και Alex Wakeford. Πρόκειται για ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε παγκοσμίως (και στην Ελλάδα), σε επίσημη ταυτόχρονη πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο του 2014, και φωτίζει τα μυστικά του τοκετού: Ο τρόπος που οι γυναίκες γεννούν έχει αλλάξει θεαματικά τα τελευταία τριάντα χρόνια. Κορυφαίοι επιστήμονες προειδοποιούν ότι οι αλλαγές αυτές μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών…

Info: http://microbirth.com/, https://www.youtube.com/watch?v=6CTmwUU2iHU#t=14, https://www.youtube.com/watch?v=6CTmwUU2iHU&feature=youtu.be