Εξιχνιάστηκαν άμεσα ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών.

Για τις δύο υποθέσεις συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, ηλικίας 30, 21 (γυναίκες) και 25 (άνδρας) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Αναλυτικότερα, οι δύο ημεδαπές, προφασιζόμενες μέλη Μ.Κ.Ο., εισήλθαν στην οικία 84χρονης ημεδαπής, όπου με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από το εσωτερικό της διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα και το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή.

Λίγη ώρα αργότερα, οι δράστιδες, δρώντας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, αφαίρεσαν από το εσωτερικό της οικίας 78χρονης ημεδαπής πλήθος χρυσαφικών – κοσμημάτων, τρεις χρυσές λίρες Αγγλίας, το χρηματικό ποσό των 320 ευρώ και μια τραπεζική κάρτα, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Μετά την καταγγελία των περιστατικών πραγματοποιήθηκαν επιστάμενες έρευνες, κατά τη διάρκεια των οποίων οι αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής εντόπισαν στον ανατολικό κόμβο της Εγνατίας Οδού Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 25χρονο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο ημεδαπές και τους προσήγαγαν στο Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε η εμπλοκή των τριών ημεδαπών στις παραπάνω κλοπές. Στην κατοχή τους και στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όλα τα αφαιρεθέντα χρυσαφικά – κοσμήματα και οι χρυσές λίρες, τα οποία αποδόθηκαν στις δικαιούχους τους, καθώς επίσης και το χρηματικό ποσό των 505 ευρώ.

Ο 25χρονος έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές, ενώ οι δύο ημεδαπές έχουν απασχολήσει για απάτη.