Σεμινάριο θεάτρου το οποίο θα περιλαμβάνει και εργαστήρια εικαστικών τεχνών, πρόκειται να διοργανώσει από τις 30 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου στην Κομοτηνή ο  Σύλλογος  Ατόμων  με  Κινητικά  Προβλήματα  και  Φίλων  Ν.  Ροδόπης «ΠΕΡΠΑΤΩ», σε συνεργασία με την Ομάδα Πρωτοβουλίας Ελληνικού Πολιτισμού της Γερμανίας, το Διαπολιτισμικό Δίκτυο Νεολαίας «Wilde Rose» της Ομοσπονδίας Γερμανών Προσκόπων, και την Ένωση για Διεθνή Προγράμματα Νέων «AGIP Unna».

Στη δράση θα συμμετάσχουν νέες και νέοι 16-21 ετών με ή χωρίς αναπηρία, από τη Γερμανία και την Ελλάδα, και θα φιλοξενηθούν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Αυτόνομης Διαβίωσης Α.μεΑ. του   Συλλόγου «ΠΕΡΠΑΤΩ» στην Κομοτηνή, όπου θα πραγματοποιηθούν και τα εργαστήρια του σεμιναρίου.

ΠΕΡΠΑΤΩΩΣτόχος της ενέργειας είναι να καταρρίψει την έννοια του διαφορετικού στη σημερινή «φυσιολογική» κοινωνία, και να αναδείξει τη σύγχρονη παρουσίαση θεατρικών πρακτικών, βασισμένη στους νέους και στην ομαδική εργασία, ενώ οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν νέους τρόπους επικοινωνίας και καλλιτεχνικής συνεργασίας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη επίσκεψη στο αρχαίο θέατρο Μαρώνειας και υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες όπως canoe. Έτσι, συνδυάζοντας παράγοντες όπως η χαρά και η διασκέδαση, οι υπαίθριες δραστηριότητες και η φαντασία θα εισάγουν και θα επεξεργαστούν θέματα σχετικά με τον κοινωνικό αποκλεισμό και τη διαφορετικότητα.

Οι εργασίες της ομάδας θα ολοκληρωθούν με θεατρική παράσταση  στις 5 Σεπτεμβρίου, στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης, στην οποία θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των βιωματικών εργαστηρίων του σεμιναρίου.

Πληροφορίες: 25310 36909.