Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο φετινός εορτασμός της “Ημέρας Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος”, σύμφωνα με τον Ν. 2.645/1998, το Π.Δ. 304/2001, και το υπ’ αριθμ. 25952/31-07-2017 σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, και όπως γνωστοποιεί με δελτίο Τύπου η Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Ειδικότερα στην πόλη της Κομοτηνής, έδρα της Περιφέρειας, θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις.

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών του νομού, από τις 8 π.μ. μέχρι και τη δύση του ηλίου.

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

ώρα 8 π.μ. επίσημη έπαρση της σημαίας στο Ηρώο παρουσία αρχών και με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής της ΧΧΙ ΤΘΤ και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος με μέριμνα του Ανώτερου Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής (ΑΔΦΚ).

ώρα 10:30 π.μ. μνημόσυνο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονος.

ώρα 11 π.μ. κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, τον Δήμαρχο Κομοτηνής, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τον Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, τον Δ/ντή της Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης ΑΜ-Θ, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜ-Θ, τις τοπικές αρχές, εκπροσώπους των προσφυγικών σωματείων, εκπροσώπους Νομικών Προσώπων.

6:50 μ.μ. υποστολή της σημαίας στον χώρο του Ηρώου της πόλης, με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος με μέριμνα του ΑΔΦΚ.