Φελ. Καζάκου-Ιδρυτικό μέλος ΕΝΑ: «Ως νέοι αυτοδιοικητικοί στρέφουμε το βλέμμα στο μέλλον με πίστη στις δυνατότητες του τόπου μας».

Με πρωτοβουλία της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών (ΕΝΑ) Ελλάδος, η Θράκη γίνεται το επίκεντρο ενδιαφέροντος, σε μια άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση των εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ & Β’ βαθμού, της εκπαιδευτικής κοινότητας, επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων, και τεχνοκρατών, με στόχο την ανάδειξη των προοπτικών και των δυνατοτήτων, αλλά και του στρατηγικού ρόλου της περιοχής.

Η εκδήλωση, με θέμα «Η Θράκη έχει επιλογή… Προοπτικές και προκλήσεις μέσω της αξιοποίησης των πυλώνων Ανάπτυξης», θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή, στις 18 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, στις 19:00, παρουσία του Προέδρου της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος, κ. Νεκτάριου Καλαντζή, καθώς και εκπροσώπων φορέων και οργανώσεων από την ευρύτερη περιοχή.

Στο βήμα του ομιλητή, θα ανέβουν:

  • Ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Καθηγητής Αθανάσιος Καραμπίνης.
  • Η πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου & Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», κ. Ρόδη Κράτσα.
  • Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπλης, κ. Χρήστος Δούκας.
  • Ο πρώην Πρόεδρος & Διευθύνων σύμβουλος ΑΔΜΗΕ, και Σύμβουλος Ενέργειας, κ. Γιάννης Γιαρέντης.
  • Ο Επίτιμος Πρόξενος της Γερμανίας στη Θράκης και επιχειρηματίας, κ. Σταμάτης Κουρούδης.

Φελίνα Καζάκου: «Ως νέοι αυτοδιοικητικοί στρέφουμε το βλέμμα στο μέλλον με πίστη στις δυνατότητες της Θράκης»

«Ο σχεδιασμός και οι αποφάσεις που λαμβάνονται σε ένα κόσμο που αλλάζει, είναι καθοριστικής σημασίας», τονίζει η επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κομοτηνής «Εμείς η Πόλη» κ. Φελίνα Καζάκου, εκ των ιδρυτικών μελών της ΕΝΑ Ελλάδος, και συμπληρώνει: «Ως νέοι αυτοδιοικητικοί επιδιώκουμε να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματα και τα δυνατά σημεία της περιοχής. Πυλώνες στήριξης και ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, οι συνδυασμένες μεταφορές, η αξιοποίηση της ενέργειας, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η προσέλκυση νέων επενδύσεων. Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας εξίσου σημαντικός στην αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων και ευκαιριών, σε μια στρατηγικής σημασίας περιοχή, την πύλη εισόδου της Ευρώπης».