Τα προβλήματα συνεννόησης με τον 15χρονο κωφάλαλο, φερόμενο ως δράστη της στυγερής δολοφονίας του 6χρονου Μεμέτ Αλή Σεζάλ από τον συνοικισμό των αθιγγάνων «Αλάν Κογιού» της Κομοτηνής, καθυστερούν την κατάθεσή του στον εισαγγελέα ενώπιον του οποίου προσήχθη σήμερα.

Η οικογένεια του θύματος δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής για ψυχική οδύνη, ενώ το έγγραφο της νεκροψίας θα προστεθεί στη δικογραφία αύριο το πρωί.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο συνήγορος της οικογένειας του 6χρονου θύματος, Παναγιώτης Χαραλαμπίδης, ανέφερε ότι σύμφωνα με εδραιωμένη προσωπική του εκτίμηση μετά από την επαφή του με τον φερόμενο ως δράστη αλλά και από τις επαφές που είχε με ανθρώπους που συμμετείχαν στη διενέργεια προανακριτικών πράξεων, «ο 15χρονος επιδεικνύει μια αφύσικη ψυχραιμία, αντιλαμβάνεται πλήρως το τι έχει συμβεί, δεν φαίνεται στενοχωρημένος, και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί χαμηλής ευφυΐας».

Στο μεταξύ διορίστηκε αυτεπάγγελτα από την Εισαγγελία ως συνήγορος υπεράσπισης του 15χρονου ο Δημήτρης Μήλιογλου, ο οποίος επιφυλάχθηκε να πει το οτιδήποτε πριν λάβει γνώση της δικογραφίας.

Την Παρασκευή 27/1 αναμένεται να μεταβεί στην Κομοτηνή από τη Θεσσαλονίκη ειδικός διερμηνέας που να μπορεί να επικοινωνήσει με τον 15χρονο στη γλώσσα των κωφαλάλων, και τότε θα ξεκινήσει η διαδικασία της κύριας ανάκρισης.

Ο άτυχος 6χρονος κηδεύεται αυτή την ώρα μέσα σε βαρύ κλίμα και υπό το κράτος των απειλών για αντίποινα εναντίον της οικογένειας του κατηγορούμενου, η οποία έχει εξαφανιστεί από την περιοχή, προσπαθώντας προφανώς να προστατευθεί από την οργή των συγγενών και των περιοίκων.

πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

επιμέλεια: inkomotini.gr