Η εκπαιδευτική κοινότητα δίνει το καλό παράδειγμα, για έβδομη φορά

Το καλό παράδειγμα για την προαγωγή της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας φιλοδοξεί να δώσει η εκπαιδευτική κοινότητα του νομού Ροδόπης, με την ευκαιρία της ημέρας της εορτής των Τριών Ιεραρχών. Έτσι, την επόμενη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, η Ε.Λ.Μ.Ε. Ροδόπης, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου, συνδιοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, από τις 09:30 το πρωί μέχρι τις 1:30 το μεσημέρι.

Στην ανακοίνωση-κάλεσμα που εξέδωσε η ΕΛΜΕ, δηλώνεται η βεβαιότητα πως «οι εκπαιδευτικοί της Ροδόπης θα ανταποκριθούν με ευαισθησία σε αυτή την πρόσκληση αλληλεγγύης, προσφέροντας σιγουριά και ελπίδα στους συμπολίτες μας και ανακούφιση στη χώρα μας που «αιμορραγεί» εισάγοντας το αίμα που έχουμε ανάγκη».

«Είναι η έβδομη φορά που η εκπαιδευτική κοινότητα διοργανώνει τέτοιας κλίμακας εθελοντική αιμοδοσία», επισημαίνεται, «και η φιλοδοξία μας είναι να καθιερώσουμε σε ετήσια βάση αυτή την προσφορά αίματος και ζωής από τους εκπαιδευτικούς».

Τέλος, παρακαλούνται οι διευθυντές των σχολικών μονάδων να ενημερώσουν όλους τους εκπαιδευτικούς και ακόμα να ενημερώσουν τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων, ώστε και αυτοί να συνδράμουν στην κοινή προσπάθεια. «Γιατί και ο εθελοντισμός είναι θέμα παιδείας», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ, επισημαίνοντας πως «εμείς οι εκπαιδευτικοί πρέπει να δώσουμε το παράδειγμα αγάπης και αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας δίνοντας 10 λεπτά από το χρόνο μας».