Μηχάνημα ανακύκλωσης αλουμινίου και πλαστικού, που “ανταποδίδει” τροφή για σκύλους, εγκατέστησε στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής ο τοπικός Κυνηγετικός Σύλλογος.

«Πρόκειται για ένα μηχάνημα στο οποίο ρίχνεις κυπελάκια αλουμινένια ή πλαστικά, και βγάζει τροφή για σκυλιά. Με το που ρίχνεις το τενεκεδάκι, σου βγάζει μια ποσότητα σε τροφή και ταΐζεις εσύ το δικό σου το σκυλί ή κάποιο αδέσποτο. Είναι αυτόνομο, δεν χρειάζεται ρεύμα για να λειτουργήσει, έχει ηλιακό συλλέκτη», ανέφερε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου κ. Παναγιώτης  Καραφύλλης, ο οποίος γνωστοποίησε ακόμη ότι θα γίνει προσπάθεια αγοράς δύο-τριών ακόμη μηχανημάτων για την τοποθέτησή τους σε επιλεγμένα σημεία της πόλης.

Για «μια πρωτότυπη ιδέα που γίνεται προδήλως αποδεκτή από τον Δήμο», έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος κοινωνικής μέριμνας κ. Νίκος Σωτηρακοπουλος, σημειώνοντας πως με την ενέργεια εξυπηρετούνται δύο σκοποί: «Αφενός μειώνονται τα απορρίμματα, αφετέρου διευκολύνεται η σίτιση των αδέσποτων». Πάντως αποσαφήνισε πως η πλατεία δεν θα μετατραπεί σε σημείο συγκέντρωσης αδέσποτων προκειμένου να τραφούν, αφού όπως υπογράμμισε, ο καθένας θα μπορεί να παίρνει την τροφή και να ταΐζει αλλού κάποιο αδέσποτο τετράποδο.

Ο υπεύθυνος του γραφείου σχολικών δραστηριοτήτων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Γιάννης Σιγούρος, εξήρε την πρωτοβουλία, η οποία όπως υπογράμμισε «ευαισθητοποιεί και τα παιδιά στις έννοιες της ανακύκλωσης και της φιλοζωίας», και όπως είπε αναμένεται να γίνουν και ενημερωτικές-εκπαιδευτικές σχολικές επισκέψεις στο σημείο για παρουσίαση του μηχανήματος στους μαθητές.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ