Αποκαταστάθηκαν η στέγη, ο μιναρές, και οι εσωτερικοί χώροι του.

Την Τετάρτη 29/3 και ώρα 12 το μεσημέρι, θα εγκαινιαστεί το ανακαινισμένο-αναστυλωμένο Τέμενος Ταμπάκ Χανέ Κομοτηνής (επί της οδού Γ. Νικολάου 5).

Οι εργασίες ανακαίνισης – ανακατασκευής του είχαν ξεκινήσει πέρυσι τον Απρίλιο, και αφορούσαν την αποκατάσταση της στέγης, του μιναρέ, και των εσωτερικών χώρων, καθώς και ανανέωση της διακόσμησης.

Το έργο εκτελέστηκε υπό την αιγίδα της Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής και με τη συναίνεση του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής για την έκδοση άδειας επισκευής για λόγους χρήσης και υγιεινής του ακινήτου.

Το τέμενος είναι ένα από τα παλαιότερα της Κομοτηνής, χωρίς πάντως να είναι γνωστή η ακριβής περίοδος ανέγερσής του, και μαζί με το Εσκί Τζαμί και το Γενί Τζαμί, αποτελεί ένα από  τα τρία κεντρικότερα τεμένη της πόλης.

Συντηρείται και το Εσκί Τζαμί

Εν τω μεταξύ, και το παλαιότερο τέμενος της Κομοτηνής (χρονολογείται από τον 17ο αιώνα), το Εσκί Τζαμί, στην περιοχή της δημοτικής αγοράς, συντηρείται επίσης. Οι εργασίες κρίθηκαν αναγκαίες καθώς ο μιναρές χρειαζόταν σοβάτισμα αφού έπεφταν κομμάτια σοβά και ήταν επικίνδυνο για περαστικούς αλλά και για κατάρρευση.