Τρεις νεαροί διέπραξαν 18 διαρρήξεις και 4 απόπειρες σε 40 ημέρες

Ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, εξιχνιάστηκαν 22 κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, από επιχειρήσεις, σχολείο και ιερούς ναούς, που διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από 3 Φεβρουαρίου έως 13 Μαρτίου στην πόλη της Κομοτηνής.

Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τα στοιχεία 3 ημεδαπών, ηλικίας 21, 18 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Οι δύο από τους δράστες, ο 18χρονος και ο 17χρονος, συνελήφθησαν από τους παραπάνω αστυνομικούς τη Δευτέρα και την Τρίτη, 13 και 14 Μαρτίου.

Αναλυτικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών προέκυψε ότι οι δράστες   ενεργώντας με διαφορετικές συνθέσεις, το παραπάνω χρονικό διάστημα, διέπραξαν 22 κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, και ότι συγκεκριμένα διέρρηξαν 15 επιχειρήσεις, 2 ιερούς ναούς και ένα σχολείο, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν 4 ακόμη επιχειρήσεις, χωρίς όμως να ολοκληρώσουν την πράξη τους.

Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων οι δράστες αφαίρεσαν:

  • 2 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές
  • 2 tablet
  • 1 τηλεόραση
  • το χρηματικό ποσό των 1.805 ευρώ
  • πακέτα τσιγάρων και συσκευασίες καπνού
  • 1 κινητό τηλέφωνο
  • τρόφιμα και αναψυκτικά

Στο πλαίσιο των ερευνών, στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 διαρρηκτικά εργαλεία, 5 γάντια καθώς και το χρηματικό ποσό των 105,9 ευρώ.

Βρέθηκε επίσης μέρος από τα αφαιρεθέντα αντικείμενα και συγκεκριμένα 2 tablet, ένα φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και μία τηλεόραση, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.

Σημειώνεται ότι ο 21χρονος και ο 18χρονος έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υπεβλήθη στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.