Συνελήφθησαν στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Ξάνθης από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 30 και 27 ετών, και ένας 28χρονος ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας έντεκα μη νόμιμους μετανάστες (πέντε Πακιστανούς, πέντε Μπαγκλαντεσιανούς και έναν Ινδό).

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν τους μη νόμιμους μετανάστες επιβαίνοντας σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Αναλυτικότερα, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης, εντόπισαν τα δύο αυτοκίνητα, με οδηγούς τους δύο δράστες ηλικίας 28 και 30 ετών και συνοδηγό σε ένα από αυτά τον 27χρονο, τα οποία και επιχείρησαν να ελέγξουν. Οι οδηγοί των οχημάτων δεν υπάκουσαν στο σήμα στάσης των αστυνομικών, συνέχισαν την πορεία τους αναπτύσσοντας ταχύτητα, και ακολουθήθηκαν από αυτούς με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.  Τελικά το ένα από τα οχήματα ακινητοποιήθηκε στον ανατολικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού, όπου οι δύο δράστες ηλικίας 30 και 27 ετών επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί χωρίς όμως να τα καταφέρουν καθόσον συνελήφθησαν άμεσα από τους αστυνομικούς, ενώ το δεύτερο αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε στα διόδια Ιάσμου της Εγνατίας Οδού όπου οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον τρίτο δράστη.

Η δικογραφία για τον 30χρονο και τον 27χρονο, περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της αντίστασης, καθόσον αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψή τους.

Κατασχέθηκαν τα δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και πέντε κινητά τηλέφωνα.