Δωρεάν θεατρική παράσταση για τα παιδιά των εκπαιδευτικών των ΕΛΜΕ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στην Κομοτηνή, διοργανώνει την Κυριακή 29 Ιανουαρίου και ώρα 11:30 π.μ. στο  Πολιτιστικό Κύτταρο (πρώην κινηματοθέατρο ΡΕΞ), η  ΟΛΜΕ, στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεών της ΟΛΜΕ.

Πρόκειται για το έργο «Το Γαϊτανάκι» της Ζωρζ Σαρή, με το ομώνυμο τραγούδι του Λουκιανού Κηλαηδόνη, από την Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης.

Ένα έργο που αναδεικνύει μηνύματα στα παιδιά για έναν κόσμο καλύτερο, με ειρήνη, δικαιοσύνη, ελπίδα και αγάπη για όλους.

Λίγα λόγια για το έργο
Ο Κυρ Νικόλας ζει ήσυχα παρέα με τα βιβλία του μέχρι τη στιγμή που ένα τραγούδι γεννά μέσα του μια μεγάλη ιδέα. Όλα τα παιδιά της γης, μια δεδομένη στιγμή, να πιαστούν χέρι- χέρι και να αγκαλιάσουν τη γη που είναι στρογγυλή! Παίρνει το χάπι της νεότητας από τον γιατρό Ξανανιώνη, και ξεκινά να μεταδώσει στον κόσμο την ιδέα του. Μια μεγάλη περιπέτεια αρχίζει… Θα καταφέρει να φτιάξει το «Γαϊτανάκι της Ειρήνης»; Ένα μαγευτικό σκηνικό με επτά ηθοποιούς και τρία παιδιά που χορεύουν, τραγουδούν και επικοινωνούν με τα παιδιά από το κοινό! Μια παράσταση με χιούμορ, συγκίνηση και ανατροπές.