Κομοτηνή: «Δωρεάν αγκαλιές» και διανομή προφυλακτικών αύριο στη Βενιζέλου

Στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την εξάλειψη του HIV/AIDS

Με αφορμή την 1η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη του HIV/AIDS, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και οι εθελοντές του θα πραγματοποιήσουν για ένατη συνεχή χρονιά δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με τίτλο «Προστατεύσου. Προστάτευσε. Απολαύστε».

Οι δράσεις θα λάβουν χώρα αύριο Πέμπτη, στην οδό Βενιζέλου. Συγκεκριμένα, από τη 1 μ.μ. έως τις 3 μ.μ. στον πεζόδρομο επί της οδού Βενιζέλου θα γίνει ενημέρωση και διανομή ενημερωτικού υλικού για το AIDS και προφυλακτικών (από το ΚΕΕΛΠΝΟ), διανομή ενημερωτικού υλικού από το Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ» και τα Κέντρα Πρόληψης και Εξέτασης Athens & Thessaloniki Checkpoint, δρώμενο «Δωρεάν Αγκαλιές» και προσφορά συμβολικής χειροποίητης θήκης προφυλακτικού.

Σκοπός της δράσης είναι μέσα από την ενημέρωση να ευαισθητοποιηθούν κυρίως οι νέοι, ώστε να υιοθετήσουν το μότο ζωής «Ενημέρωση-Προφύλαξη-Εξέταση» και να γίνει κατανοητό ότι τα οροθετικά άτομα δεν τα απομονώνουμε και δεν τα περιθωριοποιούμε, αλλά τα υποστηρίζουμε.

tgΤριάντα πέντε χρόνια έχουν περάσει από την πρώτη φορά που το AIDS αναγνωρίστηκε από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (1981). Φόβος, δαιμονοποίηση, στιγματισμός, είναι μόνο μερικές από τις δραματικές συνέπειες που έφερε το ξέσπασμα της παγκόσμιας πανδημίας, που έχει στερήσει τη ζωή, σύμφωνα με εκτιμήσεις, σε 39 εκατομμύρια ανθρώπους.

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα καταγράφονται ετησίως κατά μέσα όρο 900 νέες διαγνώσεις HIV/AIDS. Σημαντικό ποσοστό των νέων διαγνώσεων γίνονται καθυστερημένα, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η υγεία των ατόμων και να αυξάνεται η πιθανότητα πολλαπλασιασμού. Για το λόγο αυτό, μία από τις πιο σημαντικές ασπίδες για τον περιορισμό της μετάδοσής του και για την καταπολέμηση του στίγματος, είναι η γνώση και η πρόληψη.

Σχετικές δημοσιεύσεις