Δράση προληπτικού χαρακτήρα ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών (26/6), με τίτλο «Φροντίζω την πόλη που ζω», διοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ροδόπης «ΟΡΦΕΑΣ», την Τετάρτη 7 Ιουνίου και ώρα 10:00 – 13:00 στο Δημοτικό Πάρκο Κομοτηνής (Αγίας Παρασκευής).

ΔΡΑΣΗΠρόκειται για προληπτική δράση σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής και με τη συμμετοχή χορηγών, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου σχετικά με το θέμα της πρόληψης των εξαρτήσεων, καθώς και τη συμμετοχική κινητοποίηση παιδιών, νέων και ενηλίκων, στην προσπάθεια υπέρ του αγώνα ενάντια στις εξαρτητικές συμπεριφορές.

Στο πλαίσιο της δράσης, με τη συνδρομή της εθελόντριας καλλιτέχνιδας Αναστασίας Ψάλτου, θα πραγματοποιηθεί εικαστική παρέμβαση σε μορφή σχεδίου – μηνύματος σχετικό με την πρόληψη. Στη δημιουργία του μάλιστα, θα συμμετάσχουν ζωγραφίζοντας και αφήνοντας το δικό τους στίγμα στην προσπάθεια, μαθητές δημοτικών σχολείων που έλαβαν μέρος στα σχετικά προγράμματα του «ΟΡΦΕΑ» στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ακόμη, θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός του χώρου από το Δίκτυο Εθελοντών του «ΟΡΦΕΑ» σε συνεργασία με τους μαθητές.