Το όχημά τους προσέκρουσε σε σταθμευμένο φορτηγό, χωρίς όμως να  υπάρξει τραυματισμός

Τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των ίδιων, αλλά και των 8 ομοεθνών τους που μετέφεραν παράνομα στο εσωτερικών της χώρας, έβαλαν σε κίνδυνο το πρωί της Πέμπτης δύο Πακιστανοί διακινητές, 28 και 26 ετών.

Οι δράστες, κινούμενοι με Ι.Χ. αυτοκίνητο στο τμήμα Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού, δέχτηκαν σήμα να σταματήσουν από αστυνομικούς του Συνοριακής Φύλαξης Σαπών. Ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν υπάκουσε στο σήμα των αστυνομικών, αλλά συνέχισε την πορεία του, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη. Στην προσπάθειά του να μην συλληφθούν, φτάνοντας στον δυτικό Κόμβο Κομοτηνής, κατευθύνθηκε προς τον παράδρομο της Εγνατίας Οδού, όπου έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και προσέκρουσε σε σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει τραυματισμός.

Στη συνέχεια οι δύο δράστες τράπηκαν πεζή σε φυγή, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας 8 μη νόμιμους μετανάστες.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν έναν ακόμα διακινητή, ημεδαπό αυτή τη φορά και ηλικίας 50 ετών. Ο 50χρονος, ο οποίος μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα 4 μη νόμιμους μετανάστες, οδηγούσε Ι.Χ. επιβατηγό όχημα που κινούταν επί της Εγνατίας Οδού, στο τμήμα Κήπων-Κομοτηνής. Και σε αυτήν την περίπτωση, ο δράστης δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη. Πλην όμως ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς και τελικά συνελήφθη.

Συνολικά, στις δύο ανωτέρω περιπτώσεις κατασχέθηκαν 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, 4 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 220 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης.