– Στην εκδήλωση προσκαλούνται γυμναστές, μέλη αθλητικών συλλόγων, προπονητές, φοιτητές, άνθρωποι του αθλητισμού.

Εκδήλωση με θέμα «Η φυσική αγωγή στην εκπαίδευση – Θέσεις του ΚΚΕ», διοργανώνουν η Τομεακή Επιτροπή Ροδόπης του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο Ροδόπης της ΚΝΕ.

Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την 1η Απριλίου και ώρα 19:00 στο Πολυλειτουργικό Κέντρο Κομοτηνής, αποσκοπεί στο άνοιγμα μιας ευρείας συζήτησης του ΚΚΕ με τον λαό, για τον ρόλο και τη σημασία της οργανωμένης Φυσικής Αγωγής στον χώρο της Εκπαίδευσης, χωρίς παράλληλα να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι η σωματική δραστηριότητα αποτελεί ανάγκη για όλες τις ηλικίες.

ΚΚΕ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣτο πλαίσιο αυτού του σκεπτικού, οι διοργανωτές καλούν τους πολίτες και ιδιαίτερα τη νεολαία της περιοχής, όπως και γυμναστές, μέλη αθλητικών συλλόγων, προπονητές, φοιτητές της ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής, και ανθρώπους του αθλητισμού γενικότερα, να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

Κατά την εκδήλωση, ο Υπεύθυνος του τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, κ. Θοδωρής Λιάπης, θα παρουσιάσει την καλαίσθητη έκδοση είκοσι δύο σελίδων με τις θέσεις του κόμματος για τη Φυσική Αγωγή στην Εκπαίδευση, που κυκλοφόρησε τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ θα ακολουθήσει διάλεξη του Κοσμήτορα της ΣΕΦΑΑ Αθηνών, κ. Νίκου Γελαδά, με θέμα «Η διατροφή στη Φυσική Αγωγή».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα της εκδήλωσης: «Στις σημερινές συνθήκες έντασης της επίθεσης ενάντια στον λαό και τη νεολαία, το ΚΚΕ, που δεν σταμάτησε στιγμή να εναντιώνεται σ’ αυτήν, και ταυτόχρονα να προτείνει και να αγωνίζεται για την ουσιαστική διέξοδο προς όφελος του λαού, έχει επεξεργαστεί θέσεις και προτάσεις διεκδίκησης για τον τομέα της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού, και ιδιαίτερα για τον τρόπο που εντάσσονται στο εκπαιδευτικό σύστημα. Πρόκειται για μια σύνθετη και σημαντική δραστηριότητα, που με τις κατάλληλες συνθήκες μπορεί να αναπτυχθεί και να λειτουργήσει δημιουργικά στον χώρο του σχολείου. Μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους, να δώσει ανάσες ανακούφισης και διεξόδου στα ενδιαφέροντά τους, σε αντίθεση με τα κάθε λογής “σκουπίδια” που τους σερβίρει σήμερα το κυρίαρχο σύστημα. Να αντισταθμίσει με σύγχρονα μέσα και μεθόδους το τεράστιο “κινητικό έλλειμμα” που συσσωρεύεται στα παιδιά στις μέρες μας, από την παρατεταμένη καθήλωσή τους στα θρανία, μπροστά στον υπολογιστή ή στην τηλεόραση».