Κομοτηνή: Δήμος και Δ.ΙΕΚ «μαγειρεύουν» συνεργασία με αξία

Δωρεάν παραχώρηση του Κέντρου Σίτισης Απόρων για την πρακτική των καταρτιζόμενων της ειδικότητας Μαγειρικής

Την ευκαιρία να κάνουν την πρακτική τους άσκηση στα μαγειρεία του Κέντρου Σίτισης Απόρων του Δήμου Κομοτηνής θα αποκτήσουν το αμέσως προσεχές διάστημα οι σπουδαστές της ειδικότητας Μαγειρικής του Δημόσιου ΙΕΚ Κομοτηνής. Η απόφαση της δημοτικής αρχής να προβεί στη δωρεάν παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου για τις ανάγκες του Δ.ΙΕΚ, αναμένεται να επικυρωθεί από το δημοτικό συμβούλιο την επόμενη Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως προσφάτως έγινε γνωστό με αφορμή μια παρόμοια συνεργασία ανάμεσα στο Δ.ΙΕΚ και στη Μητρόπολη Μαρώνειας και Κομοτηνής, η έλλειψη χώρου «μαγειρείων» αποτέλεσε φέτος ένα καίριο εμπόδιο στην ομαλή λειτουργία της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)» του Δ.ΙΕΚ.

Κατά πρώτον, η έλλειψη εργαστηρίου μαγειρικής διαμόρφωσε ένα κλίμα αβεβαιότητας και ανησυχίας στους κόλπους των 22 καταρτιζόμενων Γ’ εξαμήνου της ειδικότητας. Επιπλέον, αποτέλεσε τον καθοριστικό λόγο που δεν προτάθηκε η επαναλειτουργία της ειδικότητας για το φετινό έτος κατάρτισης, παρότι, όπως τόνιζε χαρακτηριστικά η διεύθυνση του Δ.ΙΕΚ σε σχετική ανακοίνωση, «οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, οι ανάγκες των επιχειρήσεων πανελλαδικά, αλλά και η ζήτηση από υποψήφιους καταρτιζόμενους ήταν τεράστιες».

Είναι πάντως ενθαρρυντικό ότι συνεργασίες σαν κι αυτές με τη Μητρόπολη και τον Δήμο Κομοτηνής, αφενός απαντούν στις τρέχουσες αγωνίες των σπουδαστών και των υπευθύνων του Δ.ΙΕΚ και αφετέρου δίνουν μια προοπτική για συνέχιση της λειτουργίας ειδικότητας μαγείρων στο μέλλον.

Σχετικές δημοσιεύσεις