«Γιορτή Επιστημών»: Μια ακόμη πρωτοπόρα δράση θα διοργανώσει το Σάββατο 17/3 το κορυφαίο φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης της Κομοτηνής «ΟΡΟΣΗΜΟ 2001».

Ο ιδρυτής του Φροντιστηρίου Αθανάσιος Λιπορδέζης, σημειώνει: «Γιορτάζουμε μαζί με τους μαθητές μας το μεγαλείο των επιστημών μέσα από πειραματικές εφαρμογές και παιχνίδια. Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές προχωρούν από τη θεωρία στην πράξη, κατανοούν καλύτερα τον λόγο της εκπαίδευσής τους, και ταυτόχρονα τους δίνεται η ευκαιρία να ανακαλύψουν την επιστήμη που θα σπουδάσουν».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

10:00 – 12:00 Πειράματα Φυσικής και Χημείας για μαθητές Γυμνασίου, Α΄ και Β΄ Λυκείου

12:00 – 14:00 Πειράματα Χημείας και Βιολογίας για μαθητές Γ΄ Λυκείου στην αίθουσα «Θράκη»

Η ομάδα των Φυσικοχημικών παρουσιάζει πειράματα Φυσικής και Χημείας όπου οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να δουν στην πράξη όσα έχουν διδαχτεί θεωρητικά στο σχολείο και στο φροντιστήριο.

12:00 – 14:00 Φιλολογικές προκλήσεις για μαθητές Γυμνασίου, Α΄ και Β΄ Λυκείου, στις αίθουσες Α3 και Serendipity Master Class.

Η ομάδα των Φιλολόγων έχει ετοιμάσει Δωμάτιο Απόδρασης, Λεξικογραφικούς Γρίφους και Γλωσσικά Παιχνίδια, αναδεικνύοντας τις γνώσεις από την ύλη που διδάσκονται τα παιδιά, δίνοντας έτσι την ευκαιρία για μια επανάληψη μέσα από την απόλαυση του παιχνιδιού.

12:00 – 14:00 Μαθηματικές προκλήσεις για μαθητές Γυμνασίου, Α΄ και Β΄ Λυκείου στις αίθουσες Α12, Α13, Α14.

Η ομάδα των Μαθηματικών παίζει παιχνίδια ευφυΐας μαθηματικών, λύνουν μαθηματικούς γρίφους, και ταξιδεύουν στον μαγικό κόσμο των αριθμών και των «μυστηρίων» τους.

Στο μεταξύ, ενόψει των πανελλαδικών, στο “ΟΡΟΣΗΜΟ 2001” λαμβάνουν χώρα ειδικές ημερίδες με την ψυχολόγο Βιβή Πετμεζά, καθώς και στοχευμένες συνεδρίες με τα παιδιά, με σκοπό την ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους και την καταστολή του άγχους τους – μια δράση που έχει καθιερωθεί στο “ΟΡΟΣΗΜΟ 2001” με μετρήσιμα αποτελέσματα όπως επισημαίνει ο κ. Λιπορδέζης.