Με ιδιαίτερη επιτυχία γιορτάστηκε και φέτος στην Κομοτηνή η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή/τριας, με μέριμνα του Συλλόγου Εργαζομένων του “Σισμανόγλειου” Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής και παρουσία του Διοικητή του νοσοκομείου, κ. Γιώργου Φιλιππίδη.

Τα μέλη της οικογένειας των νοσηλευτών απόλαυσαν μια βραδιά χωρίς την ένταση του καθήκοντος, βρήκαν τη δυνατότητα να κουβεντιάσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα που τους απασχολούν, αλλά και διασκέδασαν. 

Στον χαιρετισμό του ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, κ. Αλέξανδρος Σπανός, ανέφερε:

“Σήμερα δεν θα ήθελα να μιλήσω… σήμερα μιλάνε οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριές μας… Αλλά ας είναι… Χρόνια πολλά λοιπόν στο πιο ζωηφόρο και σημαντικό γρανάζι της υγειονομικής μηχανής για το οποίο είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι. Επιτρέψτε μου δυο λόγια μόνο, αναφορικά για ένα σχόλιο σχετικό με τις γραβάτες… Πραγματικά κάποιες γραβάτες είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές σήμερα στην εκδήλωσή μας… αλλά δεν θα πρέπει να αδικείτε και όλους εμάς που δεν φορούμε γραβάτες… Ξέρετε δεν μας διέπει στιλιστική ένδεια… Να είστε σίγουροι ότι διαθέτουμε μια πλούσια συλλογή από δαύτες. Αλλά συνάδελφοι και συναδέλφισσες, δεν είναι ώρες για γραβάτες… είναι ώρες σκληρής δουλειάς, είναι ώρες ευθύνης… ώρες μιας μεγάλης και συλλογικής προσπάθειας που επιτελείται εδώ και τρία χρόνια για να βγάλουμε το υγειονομικό κάρο από τις λάσπες που κάποιοι το είχαν καθυποτάξει. Δεν σας κρύβω τη χαρά μου διότι σήμερα στην ατζέντα μας δεν συζητάμε για κλειστές κλινικές, διαθεσιμότητες, απολύσεις, υποχρηματοδοτήσεις, υποστελεχώσεις! Αλλά σήμερα υπάρχει μια νέα προοπτική ενός νέου Νοσοκομείου που θα ανεβάσει την ψυχολογία όλων μας. Σήμερα που βλέπουμε να επιστρέφουν χαμένες άδειες, χαμένα επιδόματα, χαμένα δεδουλευμένα. Σήμερα που είμαστε αρκετά περισσότεροι σχεδιάζοντας την επόμενη μέρα χωρίς μισαλλοδοξίες και ρεμβασισμούς. Σήμερα που γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια και βγαίνει πλέον και ο τελευταίος τροχός από τον βούρκο της σαπίλας και της διαφθοράς. Έτσι, λοιπόν, όταν ευοδώσει αυτή η μεγάλη προσπάθεια και αποτινάξουμε την επιτροπεία και τα μνημόνια από τον χώρο μας, τότε να είστε σίγουροι ότι θα φέρουμε κι εμείς πανηγυρικούς και απαστράπτοντες λαιμοδέτες! Χρόνια πολλά και καλή διασκέδαση”.