Βραδιές θερινού κινηματογράφου στον δημιουργικό και γραφικό νεανικό χώρο του, ο οποίος διαμορφώθηκε μετά από τις πρωτότυπες ιδέες μελών και εθελοντών του και ονομάστηκε «Veranda», διοργανώνει στο πλαίσιο του προγράμματος «You Think – City Links, Οι Νέοι Μιλάνε – Η Πόλη Ακούει», το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, σε συνεργασία με την οργάνωση νέων System & G, και με ομάδα ενεργών νέων της πόλης.

Στον χώρο «Veranda» θα πραγματοποιούνται διάφορες δραστηριότητες, με το θερινό σινεμά να γίνεται κάθε Παρασκευή στον κήπο του Europe Direct Κομοτηνής, την οργάνωση του οποίου έχουν αναλάβει νέοι που συμμετείχαν σε πρόγραμμα δομημένου διαλόγου με τη συμμετοχή εθελοντών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας από Λετονία, Μολδαβία και Τουρκία, με φορέα υποδοχής τη System&G.

Το πρόγραμμα «You Think – City Links, Οι Νέοι Μιλάνε – Η Πόλη Ακούει» υλοποιείται από τη System & G και το Europe Direct Κομοτηνής σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης και την ουσιαστική υποστήριξη του Δήμου Κομοτηνής, ενώ εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ Νεολαία.

Οι δράσεις του προγράμματος, πέραν των προβολών ταινιών, περιλαμβάνουν και την αναμόρφωση αιθουσών που έχουν παραχωρηθεί στο κτίριο του Δήμου Κομοτηνής όπου στεγάζεται το Europe Direct Κομοτηνής ώστε να δημιουργηθεί χώρος ψυχαγωγίας για τη νεολαία της Κομοτηνής.

Η αρχή του θερινού σινεμά γίνεται σήμερα Παρασκευή 28 Ιουλίου στις 21:00 στον χώρο «Veranda» (Ν. Τσανακλή 15), με την προβολή της ταινίας «YES man», με πρωταγωνιστή τον Jim Carrey.