Τα καταστήματα «Pepita’s Handmade» με 635 like, «Έπιπλο-Φως-Δώρο» με 493 like, και «Μ. Μιχαηλίδου & ΣΙΑ Ο.Ε.» με 371 like, κέρδισαν την πρώτη, τη δεύτερη και την τρίτη θέση αντιστοίχως, στον διαγωνισμό για την ωραιότερη Χριστουγεννιάτικη βιτρίνα του 2016 που διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής μέσω του facebook από τις 21 ως και τις 29 Δεκεμβρίου, και στον οποίο ψήφισε το καταναλωτικό κοινό.

Οι εκπρόσωποι των καταστημάτων, κ. Αγησίλαος Τσαραμπουλίδης, κ. Μαρία Βενετίδου και κ. Σίσυ Μιχαηλίδου, παρέλαβαν τα βραβεία τους σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης.

Ευχόμενη κατ’ αρχήν σε όλους τους συναδέλφους της «χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία και καλές δουλειές», η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κική Κωνσταντινίδου, ευχαρίστησε τους επαγγελματίες που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό «φωτίζοντας και δίνοντας το δικό τους χρώμα και τον δικό τους τόνο στην εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών», και επισήμανε: «Πρόκειται για μια ιδέα-θεσμό του εμπορικού συλλόγου που ξεκίνησε πριν τρία χρόνια και που κάθε χρόνο προσπαθούμε να τον εμπλουτίσουμε, να τον κάνουμε πιο διαφορετικό, πιο ελκυστικό, πιο αποδοτικό. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε και να προβάλλουμε τα καταστήματα της Κομοτηνής, και να δώσουμε την ευκαιρία στους καταναλωτές να γνωρίσουν την αγορά της πόλης μας και την ποικιλία των προϊόντων τους, και να την επισκεφθούν».

Όσο για…την «ταμπακιέρα», για την καταναλωτική κίνηση δηλαδή των ημερών, η κ. Κωνσταντινίδου σημείωσε πως καταγράφηκε μια πολύ μικρή μεν πτώση σε σχέση με την περσινή σεζόν, της τάξης του -3%, που ωστόσο σωρευτικά από το 2009 που ξεκίνησε η οικονομική κρίση προστίθεται στη συνεχιζόμενη μεγάλη καθίζηση του τζίρου. «Τόσο το μη κλείσιμο της αξιολόγησης που δημιουργεί αρνητική ψυχολογία και ανασφάλεια στον κόσμο, όσο και η μειωμένη αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, συνέβαλαν και αυτή τη φορά στο αρνητικό πρόσημο», υπογράμμισε.

«Ευχαριστώ όσους ψήφισαν τη βιτρίνα μας, ευχαριστώ και την αρχιτέκτονα κ. Φωτεινή Τριανταφυλλίδου που υποστήριξε επιτυχώς όπως αποδεικνύεται την εικαστική μας ιδέα», ανέφερε ο κ. Τσαραμπουλίδης, και ευχήθηκε σε όλους «χρόνια πολλά και καλή χρονιά, και του χρόνου με υγεία».