Κομοτηνή: Βιβλιοπαρουσίαση με ομιλήτρια τη Σία Αναγνωστοπούλου

Του βιβλίου του Μεχμέτ Μιχρί Μπελί "Οι οικονομικές πλευρές της υποχρεωτικής ανταλλαγής μειονοτήτων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας".
ΣΙΑ

Το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς διοργανώνει εκδήλωση στην Κομοτηνή με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Μεχμέτ Μιχρί Μπελί* “Οι οικονομικές πλευρές της υποχρεωτικής ανταλλαγής μειονοτήτων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας” (Εκδόσεις νήσος 2017).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Ιουνίου και ώρα 19:30 στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης (έναντι πάρκου Αγίας Παρασκευής).

Θα μιλήσουν οι:

  • Σία Αναγνωστοπούλου, καθηγήτρια Παντείου, βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Σεφέρ Γκιουβέντς, εκπρόσωπος του Συλλόγου Ανταλλαγέντων Συνθήκης Λωζάνης.
  • Μουσταφά Μουσταφά, βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

*Ο συγγραφέας είναι μια προσωπικότητα με ειδικό βάρος τόσο για την Τουρκία όσο και για την Ελλάδα, λόγω  της στράτευσής του στα ιδανικά της ελευθερίας και του αγώνα κατά της καταπίεσης και της ένταξής του στη μαχόμενη Αριστερά – υπό διωγμό στην Τουρκία, με θητεία στον Δημοκρατικό Στρατό στην Ελλάδα. Σε νεαρή ηλικία, υπό πολιτική επιτήρηση και στην αβεβαιότητα ενός παγκόσμιου πολέμου που μόλις ξεκινούσε, κατάφερε ένα επίτευγμα: ολοκλήρωσε τη μεταπτυχιακή μελέτη που εν τέλει αποτέλεσε διαχρονική παρακαταθήκη για τους επόμενους ερευνητές. Ήταν ένας από τους πρωτοπόρους που έριξαν μια καθαρή ματιά στο πρωτοφανές γεγονός και τις συνέπειές του χωρίς να παρασυρθεί από τα επιχειρήματα του συρμού που καλλιεργούν και τρέφονται από το «εθνικό συμφέρον».

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood