Τρεις ημεδαποί, ηλικίας 36, 36 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια φυτών κάνναβης και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί εκρηκτικών υλών, συνελήφθησαν  σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης.

Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, σχεδίασαν και πραγματοποίησαν επιχείρηση κατά την οποία ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τους τρεις άνδρες όταν αυτοί προσέγγισαν με Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο τον χώρο της καλλιέργειας των δεκατριών δενδρυλλίων ύψους από 0,60 έως 2,20 μέτρων.

Οι αστυνομικοί εκρίζωσαν και κατάσχεσαν τα δενδρύλλια, ενώ στον χώρο βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν, ποσότητα κάνναβης βάρους 120 γραμμαρίων σε κατάσταση αποξήρανσης και πλήθος αντικειμένων που σχετίζονται με την καλλιέργεια κάνναβης (πλαστικά δοχεία νερού και λιπάσματος, πλαστική δεξαμενή νερού, συρμάτινα πλέγματα, κ.ά.).

Σε έρευνα, δε, που ακολούθησε, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στις οικίες των τριών συλληφθέντων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν επίσης:

  • Στην οικία του ενός 36χρονου:

– εκρηκτική ύλη ΤΝΤ βάρους 250 γραμμαρίων

– δύο ακαριαία πυραγωγά σχοινιά

– δύο δυναμοεκρηκτίρες

– ένας γεμιστήρας

– δύο φυσιγγιοθήκες

– ένας αορτήρας

– δύο εντοπιστές ναρκών

  • Στην οικία του δεύτερου 36χρονου:

– μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 3,6 γραμμαρίων

– μία νάιλον συσκευασία με αμφεταμίνη, βάρους 2,6 γραμμαρίων

– ένας μεταλλικός θρυμματιστής

– το χρηματικό ποσό των 495 ευρώ

  • Στην οικία του 33χρονου:

– μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 4 γραμμαρίων

– μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

Ακόμη, στο πλαίσιο των ερευνών, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο ακόμη Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα, στο εσωτερικό του ενός βρέθηκε μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης η οποία και κατασχέθηκε.