Κομοτηνή: Απολαυστικό προσκοπικό καλοκαίρι υπόσχεται ο … “Φίλιππος”

Ο «Φίλιππος» είναι μια παραδοσιακή ξύλινη ναυτοπροσκοπική βάρκα με δέκα κουπιά.
ΒΑΡΚΑ ΝΑΥΤΟΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΑΡΧΙΚΗ

Ο «Φίλιππος» είναι μια παραδοσιακή ξύλινη ναυτοπροσκοπική βάρκα με δέκα κουπιά. Είναι του τύπου «φαλαινιδών» και κατασκευάστηκε στην Καβάλα το 1996. Μια…δίδυμη της βάρκα, με την ονομασία «Άγιος Νικόλαος» υπάρχει στην Κέρκυρα αυτή τη στιγμή.

Για τη βάρκα των ναυτοπροσκόπων Κομοτηνής ο λόγος, που μετά από κοπιαστική αλλά με πολύ μεράκι συντήρηση, ξαναμπήκε στο νερό, υποσχόμενη ένα απολαυστικό καλοκαίρι στους ναυτοπροσκόπους και τους φίλους τους.

«Η επισκευή του «Φίλιππου» ήταν μια αρκετά επίπονη διαδικασία γιατί η βάρκα είχε μείνει εκτός νερού για τρία χρόνια», μας εξηγεί ο αρχηγός της κοινότητας Ανιχνευτών Κομοτηνής, κ. Γιώργος Στεφανίδης, που σημειώνει πως «η επιμονή μας για να πάρουμε μια λέμβο στην Κομοτηνή ήταν ένα από τα βασικά σημεία που συνέβαλαν στην αναγέννηση του ναυτοπροσκοπισμού στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη». Έτσι, ενώ πριν από έναν χρόνο στην ΑΜ-Θ δεν υπήρχε καμία ναυτοπροκοπική βάρκα, σήμερα υπάρχουν τέσσερις αξιόπλοες.

Η συντήρηση του «Φίλιππου» ξεκίνησε πέρυσι τον Αύγουστο στη Νέα Καρβάλη όπου ήταν εγκαταλειμμένη. Έγινε η λεγόμενη «βαριά» συντήρηση η οποία γίνεται κανονικά κάθε 6-7 χρόνια, και η πρώτη δοκιμαστική καθέλκυση είχε επιτυχία. «Δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο πρόβλημα», αναφέρει ο Γ. Στεφανίδης, καθώς όπως συμπληρώνει, «το ερωτηματικό ήταν ο τρόπος που θα μπαίνει και θα βγαίνει στο νερό, κυρίως λόγω του βάρους, αλλά διαπιστώσαμε πως αυτό δεν θα μας είναι πρόβλημα».

Πλέον, μόνο κάποιες τελευταίες «πινελιές» μένουν, και σύντομα θα ανέβουν όλα τα λυκόπουλα και οι πρόσκοποι της Κομοτηνής. Μάλιστα υπάρχει η δυνατότητα να προσαρμοστούν στη βάρκα και πανιά, «τα οποία ευελπιστούμε να δοκιμάσουμε μέσα στο καλοκαίρι», συμπληρώνει ο κ. Στεφανίδης.

Για την ασφαλή, δε, πλοήγηση της βάρκας, όπως ενημερώνει ο έμπειρος πρόσκοπος, «στην Κομοτηνή υπάρχουν τέσσερις πιστοποιημένοι λέμβαρχοι που έχουν περάσει τις απαραίτητες εξετάσεις για να μπορούν να κυβερνούν ένα κωπήλατο σκάφος».

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood