Αντιπλημμυρικό έργο στον Οικισμό Κάλχα, κατασκευάζουν σε συνεργασία ο Δήμος Κομοτηνής – ΔΕΥΑΚ και ο Στρατός – 21ος Λόχος Μηχανικού της ΧΧΙ ΤΘΤ του Δ’ Σώματος Στρατού.

Σε ανακοίνωση του γραφείου του Δημάρχου Κομοτηνής Γιώργου Πετρίδη, αναφέρονται:

«Αισθανόμαστε την ανάγκη  να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς τον Διοικητή του  Δ΄ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά, καθώς και προς τον Διοικητή της  ΧΧΙ ΤΘ Ταξιαρχίας, ταξίαρχο Λάζαρο Καμπουρίδη, για την καθοριστική συμβολή τους στην κατασκευή ενός σημαντικού αντιπλημμυρικού έργου στον οικισμό του Κάλχας του Δήμου Κομοτηνής.

Η διάθεση των αναγκαίων μηχανημάτων έργου και του αντίστοιχου προσωπικού, κατέστησε εφικτή την αντιμετώπιση ενός σοβαρού προβλήματος που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι του οικισμού. Πρόκειται για την κατασκευή αγωγού συλλογής και παροχέτευσης ομβρίων υδάτων, που αποτρέπει οριστικά πλημμυρικά φαινόμενα εντός του οικιστικού ιστού.

Η παρέμβαση του 21ου Λόχου Μηχ/κού, η οποία έγινε στο πλαίσιο της σταθερής συνεργασίας του Δήμου Κομοτηνής και του Ελληνικού Στρατού, απέδειξε για άλλη μια φορά, τόσο το αμέριστο ενδιαφέρον των Ενόπλων μας Δυνάμεων για την εκτέλεση έργων ανακούφισης των κατοίκων της περιοχής μας, όσο και την άριστη ετοιμότητα, κατάρτιση και δεξιότητα των στελεχών που συμμετείχαν».