Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για να ξεκινήσει το αποκριάτικο ξεφάντωμα στην Κομοτηνή, που θα έχει διάρκεια τρεις ημέρες, την τρέχουσα εβδομάδα, και θα κορυφωθεί το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου με την αποκριάτικη μαθητική παρέλαση.

Οι εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα υπό την αιγίδα της ΔΚΕΠΠΑΚ, είναι:

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, ώρα 18:00

Τσικνοπέμπτη  – Κεντρική πλατεία Κομοτηνής

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού σας καλεί να διασκεδάσετε και να ξεφαντώσετε με αστείρευτο κέφι στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας, με ζωντανή μουσική, με άφθονο κρασί και σουβλάκια. Ας φορέσουμε όλοι τη γιορτινή μας διάθεση και τις αποκριάτικες στολές μας, ας οπλιστούμε με χαρά και ας τσικνίσουμε όλοι μαζί στη φετινή αποκριά.

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, ώρα 21:00

2ο KOM.on.PARTY – Κεντρική πλατεία Κομοτηνής

Το 2ο KOM.on.PARTY είναι πλέον γεγονός. Η Κομοτηνή γιορτάζει τις αποκριές με έναν ξεχωριστό και πάλι τρόπο. Την Παρασκευή 17/2 ο Σύλλογος Εβριτών Ροδόπης με τον πολιτιστικό σύλλογο «Trel@academy.κom» οργανώνουν παραδοσιακή θρακιώτικη αποκριά στις 9 το βράδυ στην Πλατεία Κομοτηνής. Μαζί τους η Εβρίτικη Ζυγιά, οι Σεϊμένηδες του Νέου Σιδηροχωρίου, αλλά … “κι ου Καρβάβαλους πού ‘χει για ούλνους κάτ’ να πει γύρου απ’ τη φουτιά”.

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, ώρα 20:00 Καρναβαλική Παρέλαση

Αφετηρία Παρέλασης: Εργατικό Κέντρο και  οδό Θεμιστολή Σοφούλη

Το Σάββατο 18/2 η ΔΚΕΠΠΑΚ με πρωτοστάτες τους trelacademy και τον σύλλογο Εβριτών οργανώνουν και πάλι τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Κομοτηνής και προσκαλούν συλλόγους, ομάδες, σχολές χορού, γυμναστήρια, φοιτητές και μαθητές και όλους τους δημότες, να συμμεάσχουν δίνοντας το δικό τους στίγμα, χορεύοντας και τραγουδώντας. Η παρέλαση ξεκινά από το Εργατικό Κέντρο και την οδό Θεμ. Σοφούλη στις 8 το βράδυ, και η μεγάλη γιορτή συνεχίζεται στην Πλατεία όπου τους καρναβαλιστές, μικρούς και μεγάλους, περιμένει ένα ξεχωριστό γιορταστικό πρόγραμμα.

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, ώρα 11:00 Αποκριάτικη μαθητική παρέλαση

Αφετηρία Παρέλασης: 1ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής

Τη δεύτερη μαθητική ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ διοργανώνουν η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής και ο Σύνδεσμος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Κομοτηνής. Με εκκίνηση από το 1ο Δημοτικό και μέσω μιας τρελής πορείας από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης υπό την συνοδεία μουσικής και κλόουν, η μασκαρεμένη πομπή θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, όπου θα γίνει ένα ξέφρενο party με Dj, καραμελοπόλεμο και σοκολατοπόλεμο. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη  συμμετοχή των μαθητών είναι η συνοδεία από τον κηδεμόνα τους, η καλή διάθεση και το μασκάρεμα μικρών – μεγάλων. Θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά και για όσους αισθάνονται ακόμα παιδιά.

“Ελάτε να ζωντανέψουμε την πόλη μας με κέφι, μουσική και  χορό”!