Τι συστήνει στα μέλη του ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης

«H Καθαρά Δευτέρα δεν περιλαμβάνεται στις εξαιρέσιμες εορτές (υποχρεωτικές αργίες), επομένως είναι εργάσιμη ημέρα και έγκειται στον κάθε έμπορο – επιχειρηματία εάν η επιχείρηση θα λειτουργήσει ή όχι. Δεδομένου λοιπόν του χαρακτήρα της ημέρας ως μη υποχρεωτικής αργίας, τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να ανοίξουν νόμιμα, χωρίς να οφείλουν προσαυξημένο ημερομίσθιο ή άλλες επιβαρύνσεις στους εργαζόμενους τους». Αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ενημερωτική εγκύκλιο που απέστειλε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, η οποία διευκρινίζει το πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων και το καθεστώς πληρωμής των μισθωτών υπαλλήλων την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας.

Ωστόσο, ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής υπενθυμίζει ότι για την ευρύτερη περιοχή της Κομοτηνής, η Καθαρά Δευτέρα έχει καθιερωθεί ως κατ’ έθιμον αργία και το σύνολο των καταστημάτων παραμένουν κλειστά, με εξαίρεση τα καταστήματα διατροφής (φούρνοι, παντοπωλεία, super market) που εξυπηρετούν τις ανάγκες του κοινού την συγκεκριμένη ημέρα.

Βάσει των παραπάνω, ο Εμπορικός Σύλλογος θεωρεί πως δεν υπάρχει λόγος αλλαγής της άτυπης αργίας και καλεί τους επαγγελματίες της πόλης να τηρήσουν το έθιμο και αυτή τη χρονιά.