Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών για την ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, διοργάνωσε ο Δήμος Κομοτηνής σε συνεργασία με την εταιρεία “Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.” τη ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ.Α.Α.Ε.

Από νωρίς το πρωί δημότες έφερναν ηλεκτρικές συσκευές στο κοντέινερ που τοποθετήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης και συγχρόνως ενημερώνονταν σχετικά με την ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών στο Δήμο Κομοτηνής.

Όσοι προσήλθαν στην εκδήλωση λάμβαναν συμβολικά μια τσάντα πολλαπλών χρήσεων από ανακυκλώσιμα υλικά, που μπορούν να χρησιμοποιούν για τις αγορές τους, συμμετέχοντας και αυτοί στη μείωση της πλαστικής σακούλας.

Οι δημότες μπορούν να φέρνουν τις άχρηστες ηλεκτρικές συσκευές τους, μικροσυσκευές, κλιματιστικά, φωτιστικά είδη, σκούπες, συσκευές τηλεπικοινωνίας (κινητά τηλέφωνα, ασύρματα κ.ά.), προϊόντα εικόνας και ήχου, εξοπλισμό πληροφορικής, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά εργαλεία, ιατροτεχνολογικά προϊόντα κ.ά. στο κοντέινερ που διαθέτει ο Δήμος μας στη υπηρεσία καθαριότητας (Δ/νση: Τέρμα Σισμάνογλου όπισθεν των δικαστικών φυλακών).

Επίσης όσοι δημότες έχουν ογκώδεις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές προς απόρριψη π.χ. οικιακές συσκευές (ψυγεία, πλυντήρια, μεγάλες τηλεοράσεις κ.ά.), μπορούν να τηλεφωνούν στο 2531022810 καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής από τις 9.00πμ έως τις 13.00μμ προκειμένου, κατόπιν ραντεβού, συνεργείο του Δήμου να τις παραλάβει από το πεζοδρόμιο μπροστά στην οικία τους.