ΑΝΗΛΙΚΟΙΔύο διαρρήξεις επιχειρήσεων και δύο κλοπές δίκυκλων οχημάτων, που είχαν διαπραχθεί κατά το διάστημα 29/7-1/8 στη Ροδόπη, εξιχνίασαν οι άνδρες του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, συλλαμβάνοντας με την κατηγορία των διακεκριμένων κλοπών έναν 15χρονο ημεδαπό, ενώ αναζητούνται και δύο ημεδαποί συνεργοί του ηλικίας 17 και 16 ετών.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 15χρονο διότι τις πρώτες πρωινές ώρες της 1/8, μαζί με τους άλλους δύο ημεδαπούς, διέρρηξαν πρατήριο υγρών καυσίμων αφαιρώντας ένα πλαστικό παιδικό πιστόλι, ενώ κατά τη διαφυγή τους προκάλεσαν φθορά σε μία από τις εξωτερικές κάμερες του κλειστού κυκλώματος της επιχείρησης.

Από την έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι τις προηγούμενες μέρες, οι ανήλικοι είχαν διαρρήξει άλλη μια επιχείρηση αφαιρώντας 350 ευρώ και κάρτες χρόνου ομιλίας κινητής τηλεφωνίας αξίας 250 ευρώ, ενώ προέβησαν και στην κλοπή  μιας μοτοσικλέτας και ενός μοτοποδηλάτου.

Οι υπό αναζήτηση νεαροί έχουν από τις 9/7 διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου, όπου κρατούνταν κατά περίπτωση για ληστεία και διακεκριμένες κλοπές.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν το μοτοποδήλατο, η πινακίδα κυκλοφορίας και η εξάτμιση της παραπάνω δίκυκλης μοτοσικλέτας,   τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.