Την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που το τελευταίο διάστημα ξεριζωμένοι από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τη φτώχεια, εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους και προσπαθούν κατά χιλιάδες να φτάσουν μέσα από την Ελλάδα σε χώρες της Ευρώπης, εξέφρασαν σε πρόσφατη εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης (μέλος της ΟΓΕ),  η Επιτροπή Ειρήνης Ροδόπης, η Επιτροπή Λαϊκής Αλληλεγγύης Κομοτηνής, και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ).

Η εκδήλωση περιλάμβανε ομιλία για το προσφυγικό και τις προεκτάσεις του, απαγγελίες σχετικών ποιημάτων που έγραψε μέλος του Συλλόγου Γυναικών, προβολή της ιρανικής αντιπολεμικής ταινίας «ΚΑΙ ΟΙ ΧΕΛΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ», και συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη. Μαζεύτηκαν πάρα πολλά τρόφιμα και χειμωνιάτικα ρούχα το βράδυ της εκδήλωσης αλλά και τις επόμενες μέρες, τα οποία ο Σύλλογος Γυναικών και η επιτροπή Ειρήνης Ροδόπης, βρέθηκαν στο λιμάνι της Καβάλας και τα παρέδωσαν στους πρόσφυγες προκειμένου να καλύψουν ορισμένες από τις πιεστικές ανάγκες τους.

Σε ανακοίνωσή τους οι οργανωτές, αναφέρουν:

«Χαιρετίζουμε όλους και όλες που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά μας απέδειξαν τη δύναμη της γνήσιας λαϊκής αλληλεγγύης. Η προσφορά τους αποκτά μεγαλύτερη αξία ακριβώς γιατί ήταν από το υστέρημά τους, σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, καλώντας τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας που ανησυχούν για το μέλλον των παιδιών τους να συνεχίσουν να εκφράζουν έμπρακτα και με πολύμορφο τρόπο την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες, απομονώνοντας παράλληλα το ρατσιστικό δηλητήριο που καλλιεργείται, και αναδεικνύοντας ότι αιτία των δεινών των λαών που οδηγούνται στην προσφυγιά, είναι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, οι ΝΑΤΟϊκές και ευρωενωσιακές επεμβάσεις στις χώρες αυτών των ανθρώπων. Δυναμώνουμε την πάλη μας για να σταματήσει η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.».