Το Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κομοτηνής και ο πολιτιστικός σύλλογος «Βυζαντινού Φρουρίου», σε συνεργασία με τη ΔΚΕΠΠΑΚ και τη συμμετοχή των σχολείων της Α’/θμιας Εκπαίδευσης καθώς και όσων συλλόγων το επιθυμούν, αναβιώνουν και φέτος το δρώμενο «Χελιδονίσματα».

Την Παρασκευή 17 Μαρτίου και ώρα 8:30 π.μ., οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου θα ξεκινήσουν από τον χώρο του σχολείου και θα περιηγηθούν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης μαζί με όσες τάξεις δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων επιθυμούν να τους συναντήσουν στη διαδρομή τους, τραγουδώντας τα κάλαντα της Άνοιξης με τη συνοδεία μουσικών οργάνων.

Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι η εξής: Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο, ΙΚΑ, Περιφέρεια, Δημαρχείο, Αντιπεριφέρεια (πρώην Νομαρχία), Δικαστήρια-Πλατεία Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου, οδός Ν. Γρηγορά, οδός Βενιζέλου, κεντρική πλατεία Ειρήνης.

Στην οδό Ν. Γρηγορά όπου υπάρχει τμήμα του βυζαντινού φρουρίου, θα γίνει συνάντηση (ώρα 10:00 π.μ.) του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου με τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, και όλοι μαζί θα συνεχίσουν τη διαδρομή με κατάληξη στην κεντρική πλατεία Ειρήνης.

Μετά το πέρας της μουσικής διαδρομής, θα ακολουθήσει συναυλία από τους μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Κομοτηνής στον χώρο της κεντρικής πλατείας, ενώ παράλληλα στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί εργαστήρι ζωγραφικής και θα διεξάγονται διάφορες καλλιτεχνικές δημιουργικές δραστηριότητες.