Στα πλαίσια των φετινών Ελευθερίων και με σκοπό την ενίσχυση της δράσης της Εσωτερικής & Εξωτερικής Ιεραποστολής Ι.Μ.Μαρωνείας & Κομοτηνής, θα πραγματοποιηθεί ο 1ος Αγώνας δρόμου με τον διακριτικό τίτλο «Το μονοπάτι της Παναγίας», όπου οι δρομείς θα κληθούν να διανύσουν απόσταση 15 χμ., από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου μέχρι την Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθύρρυακος.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 6 Μαΐου, με ώρα εκκίνησης 11:30 το πρωί, ενώ το κόστος συμμετοχής είναι 10 ευρώ για όλους, με εξαίρεση του φοιτητές που είναι δωρεάν. Οι εγγραφές γίνονται στη σελίδα της Ιεραποστολής, στο ierapostolimk.gr.

Η διαδρομή του αγώνα ακολουθεί την παλιά εθνική οδό Κομοτηνής – Ξάνθης και αποτελείται κατά κύριο λόγο από άσφαλτο. Σε όλη την διαδρομή θα υπάρχουν εθελοντές που θα υποδεικνύον στους αθλητές την διαδρομή. Η εκκίνηση θα δοθεί στην οδό Σοφούλη, μπροστά στην Παναγία, και οι αθλητές θα ακολουθήσουν την οδό Δημοκρίτου, θα περάσουν μπροστά από το ΙΚΑ, στην οδό Υψηλάντου, ενώ μετά από τις γέφυρες θα μπουν δεξιά στον παράδρομο και θα συνεχίσουν μέχρι το τελωνείο. Στα φανάρια θα επανέλθουν στην παλιά εθνική οδό, ενώ εκεί ακριβώς, στα 2.300μ., θα υπάρχει ο πρώτος  Σταθμός Τροφοδοσίας, απέναντι από τα Οικοδομικά υλικά «Κατσικάρη». Με πορεία πάντα δεξιά του δρόμου, θα περάσουν από το βενζινάδικο του Γραμμενίδη, που είναι στα 4.400μ. και θα είναι ο 2ος Σταθμός Τροφοδοσίας. Θα συνεχίσουν, πάντα δεξιά στο δρόμο, και θα φτάσουν στο «Ποσειδώνιο», στα 7.500μ., όπου θα βρίσκεται ο 3ος Σταθμός Τροφοδοσίας. Μετά τη διασταύρωση της Αιγείρου, θα κατευθυνθούν όπως τα οχήματα όλο δεξιά, κάτω απ την γέφυρα, θα περάσουν το χωριό Μεσσούνη, το χωριό Αίγειρος και στο ύψος της ταβέρνας «Το Πέρασμα», στα 11.500μ., θα βρουν τον 4ο και τελευταίο Σταθμό Τροφοδοσία. Ακολούθως θα διασχίσουν το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής, για να τερματίσουν στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος.