Για το τριήμερο 18-20 Απριλίου 2017, προγραμματίζεται ήδη από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού Κομοτηνής (ΔΚΕΠΠΑΚ), το 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης.

%cf%86%ce%b5%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b2%ce%b1%ce%bb-%ce%ba%ce%b9%ce%b8%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%83-%ce%b8%cf%81%ce%b1%ce%ba%ce%b7%cf%83-4%ce%bf-18-20-%ce%b1%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%bb%ce%b9%ce%bf%cf%85-2017Ο θεσμός, που ξεκίνησε το 2014 και κάθε χρόνο δυναμώνει και μεγαλώνει, αναμένεται να προσελκύσει και φέτος εκατοντάδες σολίστ, σπουδαστές και λάτρεις της κιθάρας, που θα κατακλύσουν την πόλη της Κομοτηνής.

Η διοργάνωση, που τελεί υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του φημισμένου Κομοτηναίου συνθέτη-σολίστ, κ. Δημήτρη Σβυντρίδη, πραγματώνεται με την καθοριστική σύμπραξη του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών και του διεθνούς φήμης προέδρου του, κ. Στέλιου Γκόλγκαρη, αλλά και της Ελληνικής Κιθαριστικής Ορχήστρας και του παγκοσμίου φήμης Διευθυντή της,  κ. Ευάγγελου Μπουντούνη.

3Σε σχετικό μας ερώτημα, η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου, απάντησε: «Είμαστε ευτυχείς, για δύο λόγους: Πρώτον διότι εδραιώνεται στην Κομοτηνή, στη Θράκη, ένας πολυσήμαντος θεσμός πολιτισμού. Ένας θεσμός που κοσμεί τα κιθαριστικά δρώμενα της χώρας μας, ένας θεσμός που προσφέρει μέσα από τα σεμινάριά του πολλές και σημαντικές γνώσεις στους νέους μας μουσικούς, ένας θεσμός που πρεσβεύει δυναμικά την πόλη μας και τον Δήμο Κομοτηνής στον μουσικό χάρτη της πατρίδας μας. Δεύτερον, διότι είναι υψηλή η τιμή της συνεργασίας μας με τον κ. Στέλιο Γκόλγκαρη και τον κ. Ευάγγελο Μπουντούνη, τους οποίους ευχαριστούμε για την πολύτιμη συμβολή τους, αλλά και με Έλληνες κιθαριστές διεθνούς εμβέλειας που σπάνια έχει κανείς την ευκαιρία να τους απολαύσει δια ζώσης, και οι οποίοι δίνουν το παρών στην Κομοτηνή, προσφέροντας ουσιαστικά τη μουσική τους προσωπικότητα στο τοπικό και Θρακιώτικο κοινό».  

Οι προετοιμασίες του Φεστιβάλ προχωρούν, και σύντομα αναμένονται περισσότερες πληροφορίες για την επερχόμενη διοργάνωση.

Ας θυμηθούμε τι έγινε στις προηγούμενες διοργανώσεις:

1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ – 2014

Το 1ο Κιθαριστικό Φεστιβάλ Θράκης στην Κομοτηνή, θέτει τις βάσεις ενός νέου πολιτιστικού γεγονότος στην περιοχή

ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ από το 1ο Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης στην Κομοτηνή

2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ – 2015

Κιθαριστική πανδαισία στην Κομοτηνή

2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης

3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ – 2016

Όλα έτοιμα για το μεγαλύτερο Κιθαριστικό Φεστιβάλ των Βαλκανίων

Κομοτηνή: Μαγική συναυλία 100 κιθαριστών υπό τον Βαγγέλη Μπουντούνη στο 3ο Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης

Ρεσιτάλ διεθνούς επιπέδου του Θρακιώτη Γ. Γιαγουρτά