Με το νταούλι, την ποντιακή λύρα και το αστείρευτο κέφι τους, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου Κομοτηνής «Η Κερασούντα και το Γαρς», αναβίωσαν και φέτος το δρώμενο των Μωμογέρων, ξεσηκώνοντας την πόλη, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δωδεκαημέρου που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού (ΔΚΕΠΠΑΚ).

Με εκκίνηση το Δημαρχείο, κινήθηκαν σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της Κομοτηνής, προσθέτοντας τη δική τους μοναδική εορταστική νότα στο κλίμα των ημερών.

“Η αναβίωση των Μωμόγερων είναι σημαντικό γεγονός διατήρησης της μακραίωνης πολιτιστικής μας ταυτότητας και είμαστε υπερήφανοι που συμβάλουμε σε αυτό. Ευχαριστούμε την “Κερασούντα και το Γαρς” που και φέτος τιμούν το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεών μας. Εύχομαι στην πρόεδρο Χρύσα Μαυρίδου και σε όλα τα μέλη του, όπως και σε όλους τους συνδημότες μας, χρόνια πολλά και καλή χρονιά”, σημείωσε η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσσα Λιβεριάδου.

Ο Κιτί Γοτσά και παλικάρια του, τα Μωμογέρια, προστατεύοντας τη Νύφη από τον Αράπη, σατιρίζουν με αυτοσχεδιασμούς, αστειεύονται με τους διερχόμενους πεζούς και οδηγούς, χορεύουν θορυβωδώς με τα παλλόμενα ευμεγέθη κουδούνια τους, και εύχονται ολοκαρδίως: «Υείαν, Ευλοΐαν και Καλοχρονίαν».

Μπράβο και για φέτος παιδιά! Και του χρόνου με υγεία!

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ