Μια ιδιαίτερα σημαντική δράση για τα μέλη του αλλά και για τα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα, θα είναι η έκθεση που θα διοργανώσει το Εργαστήριο Κεραμικής-Αγγειοπλαστικής του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ροδόπης «Αθηνίων».

Το Εργαστήριο διανύει φέτος την τρίτη του χρονιά λειτουργίας και δραστηριοποίησης. Διδάσκει σε αυτό η κεραμίστρια Δώρα Τσιλιγκίρη, απόφοιτος της Σχολής Κεραμικής του ΕΟΜΜΕΧ Θεσσαλονίκης. Διαθέτει τμήμα ενηλίκων με 25 μέλη, και παιδικό τμήμα με 7 μέλη.

Από την περσινή χρονιά συμμετέχει σε εξωστρεφείς δράσεις που φέρνουν τα μέλη του σε επαφή με άλλους καλλιτεχνικούς θεσμούς προβάλλοντας τις δημιουργίες τους σε έναν γόνιμο καλλιτεχνικό διάλογο. Στο πλαίσιο αυτό, το Εργαστήριο συμμετείχε στις Γιορτές Παλιάς Πόλης της Ξάνθης τον περασμένο Σεπτέμβριο και εξέθεσε τα έργα των 11 τότε μαθητευόμενων μελών του στην κεντρική αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης, κατόπιν πρόσκλησης που δέχτηκε από τους φορείς της πόλης. “Ήταν μεγάλη τιμή και ευθύνη, και η έκθεση στέφθηκε με επιτυχία”, σημειώνει η κ. Τσιλιγκίρη.

Κατά τη φετινή εκπαιδευτική χρονιά, τα μαθητευόμενα μέλη υπερδιπλασιάστηκαν και προστέθηκαν σε αυτά πέντε απόφοιτοι των Σχολών Καλών Τεχνών, επαγγελματίες με διδακτική μάλιστα πείρα. Η ευτυχής αυτή συγκυρία για το Εργαστήριο, ανέβασε τον πήχη και το επίπεδο της καλλιτεχνικής του αλληλεπίδρασης.

Έτσι, με τη φετινή έκθεση που θα φιλοξενηθεί στον εκθεσιακό χώρο της “Λέσχης Κομοτηναίων”, εκείνο που το Εργαστήριο προβάλλει, είναι αυτή ακριβώς η αλληλεπίδραση, η φιλοκαλία και η ομαδικότητα.

“Τα μέλη μας καλλιεργούν ένα κλίμα συνεργατικό και ενθουσιώδες που ευνοεί τη δημιουργική έκφραση, την καλλιτεχνική εξέλιξη και την τεχνική βελτίωσή τους”, αναφέρει η κ. Τσιλιγκίρη.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 28 Απριλίου στις 7 μ.μ. και θα λειτουργήσει ως και τις 6 Μαΐου με ωράριο επισκέψεων 18:00 – 22:00.

Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Ροδόπης «Αθηνίων» ιδρύθηκε το 1995. Τα τελευταία τρία χρόνια στεγάζεται στην Παπαδριέλλειο Δημοτική Πινακοθήκη στο Μέγαρο Στάλιου μετά από παραχώρηση του χώρου από τον Δήμο Κομοτηνής, και διαθέτει 13 συνολικά Εργαστήρια.