Λίγο πριν τις 7 το απόγευμα αποχώρησαν από την οδό Ιερωνύμου οι δυνάμεις της Αστυνομίας, του Στρατού, της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ, οι οποίες είχαν κινητοποιηθεί μετά από την πληροφορία που δέχτηκαν, ότι σε ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας βρισκόταν θαμμένη μια χειροβομβίδα.

Η πληροφορία προερχόταν από μια ηλικιωμένη γυναίκα, ένοικο της οικοδομής, η οποία ισχυρίστηκε ότι συγγενικό της πρόσωπο, τη δεκαετία του ’80, είχε θάψει τη χειροβομβίδα στον ακάλυπτο.

Οι αρχές όφειλαν να διερευνήσουν τα ως άνω αναφερόμενα και γι’ αυτό κινητοποιήθηκαν, ζητώντας τη συνδρομή ειδικών πυροτεχνουργών από την Ορεστιάδα. Πράγματι, κλιμάκιο πυροτεχνουργών του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ), με εξειδίκευση EOD (Explosives Ordnance Disposal), μετέβη στην Κομοτηνή και ξεκίνησε η επιχείρηση αναζήτησης της χειροβομβίδας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι πυροτεχνουργοί έσκαψαν σε βάθος μισού περίπου μέτρου στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας, ωστόσο δεν προέκυψε κάποιο εύρημα. Με αυτό το δεδομένο και συνεκτιμώντας τα υπόλοιπα στοιχεία που συγκέντρωσαν κατά την εκεί παρουσία τους, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δε συντρέχει λόγος να συνεχιστούν οι έρευνες.

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 15 μέρες, που μια πληροφορία για εντοπισμό χειροβομβίδας προκαλεί την κινητοποίηση των αρχών στην Κομοτηνή. Η προηγούμενη ήταν στις 29 Ιουλίου, όταν σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, στην οδό Δημητρίου Μπλέτσα, είχε εντοπιστεί χειροβομβίδα, η οποία όμως, όπως αποδείχτηκε, ήταν εκπαιδευτική.