Πτώσεις δέντρων και κλαδιών εντός της Κομοτηνής αλλά και στο ευρύτερο οδικό δίκτυο της Ροδόπης, προκάλεσε η βροχοθύελλα που έπληξε την περιοχή χθες αργά το απόγευμα, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν αναφορές για τραυματισμούς πολιτών, παρά μόνο για διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε τμήματα του οδικού δικτύου.
Συγκεκριμένα, συμβάντα στην πόλη της Κομοτηνής καταγράφηκαν στις οδούς Ορφέως (δημοτικές τουαλέτες), Σιδηροχωρίου, Βασιλέως Παύλου, Κρητών, Γ. Παπανδρέου, Πανεπιστημιούπολης, Εγνατίας, ενώ στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού σημειώθηκαν περιστατικά σε δρόμους του Μ. Κρανοβουνίου, των  Παγουρίων, της Ξυλαγανής, κ.α.
Από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης των καιρικού φαινομένου, ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κομοτηνής, Θέμης Τζενετίδης, με συνεργεία του Δήμου και σε συνεργασία και με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής η οποία κατέγραφε τα συμβάντα, επιλήφθηκαν άμεσα των προβλημάτων, ενώ μέχρι και αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται αυτοψίες σε διάφορα σημεία για την απομάκρυνση πεσμένων δέντρων.
“Αναμένοντας την επιδείνωση του καιρού βάσει των προγνώσεων των ειδικών, ήμασταν σε επιφυλακή και ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, όπως και πράξαμε, σε αγαστή συνεργασία με τους άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας οι οποίοι για μια ακόμη φορά ανταπεξήλθαν με ευσυνειδησία και επιχειρησιακή επάρκεια. Τους ευχαριστώ, όπως ευχαριστώ και όλα τα στελέχη και το προσωπικό του Δήμου μας για την άψογη συνεργασία και την αποτελεσματικότητά τους”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τζενετίδης.