– Ιλχάν Αχμέτ: «Ακέραια η ευθύνη των τοπικών πολιτικών παραγόντων για το ναυάγιο της υπόθεσης “Νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής”».  

Με τον νέο Διοικητή του Σισμανόγλειου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Γιώργο Φιλιππίδη συναντήθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ, κατόπιν επιθυμίας του πρώτου για ενημέρωσή του.

Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ τόνισε προς τον κ. Φιλιππίδη ότι θα συνδράμει τις προσπάθειές του για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες της Ροδόπης, καθώς και ότι θα εντείνει την πίεσή του προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη στελέχωση του αποδεκατισμένου νοσηλευτικού ιδρύματος, με ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο Βουλευτής υπογράμμισε προς τον Διοικητή ότι βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου, και τον ενθάρρυνε να κινηθεί άμεσα προς το Υπουργείο και την κεντρική κυβέρνηση για την ανάδειξη της κατάστασης που επικρατεί στο νοσοκομείο, χωρίς κομματικές σκοπιμότητες και περιττές ωραιοποιήσεις που δεν συνάδουν με την τρέχουσα πραγματικότητα.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣΠαράλληλα, ο κ. Ιλχάν Αχμέτ ζήτησε να μην εγκαταλειφθούν οι προσπάθειες, παρά τη δυσμενή συγκυρία, για την ανέγερση ενός νέο νοσοκομείου στην Κομοτηνή, σημειώνοντας ότι η πολιτική ηγεσία του νομού Ροδόπης που χειρίστηκε το ζήτημα «Νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής», φέρει τεράστια και ακέραια την ευθύνη για το ναυάγιο του εγχειρήματος.

Το νοσοκομείο Κομοτηνής βρίσκεται σε διαρκή 24ωρη εφημερία εξυπηρετώντας τις ανάγκες 120.000 πολιτών, και ταλανίζεται από δραματική υποστελέχωση, δεδομένων των εβδομήντα περίπου κενών σε όλες τις κατηγορίες του προσωπικού, εκφράστηκε πάντως από την πλευρά του νέου Διοικητή η προσδοκία για προσλήψεις μόνιμων και επικουρικών γιατρών καθώς και για την κάλυψη των σημαντικών κενών σε νοσηλευτικό προσωπικό, εξέλιξη που θα επιφέρει βελτιώσεις στις συνθήκες εργασίας των ίδιων των εργαζομένων αλλά και στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους ασθενείς.

Σε ότι αφορά τις κτιριακές υποδομές, ο κ. Φιλιππίδης ενημέρωσε τον Βουλευτή για την προοπτική αξιοποίησης προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, ώστε να καλυφθεί η έλλειψη πόρων σε αυτή τη χρονική συγκυρία.