Ερώτηση προς τον υπουργό εθνικής άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, σχετικά με το θέμα της δημιουργίας στρατιωτικού κέντρου εκπαίδευσης στη Θράκη που είχε συζητήσει με τον τέως βουλευτή Ροδόπης κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, κατέθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο βουλευτής της Β΄ Αθηνών, που ρητά έχει δηλώσει ότι θα ενεργεί ως εκπρόσωπος στη βουλή και της Ροδόπης, τηρεί τη δέσμευσή του, και σε συνεργασία με το μέλος της ΝΟΔΕ Ροδόπης της ΝΔ, κ. Δημήτρη Χαδόλια, μετά την κοινοβουλευτική παρέμβασή του για την υποστελέχωση του νοσοκομείου Κομοτηνής, δείχνει το ενδιαφέρον του για την περιοχή εμπράκτως με μια ακόμη σημαίνουσα Ερώτηση στο Κοινοβούλιο.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΔΩΝΙ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣΣτο κείμενο της Ερώτησής του, αναφέρει συγκεκριμένα:

«Σε συνάντηση του υπουργού εθνικής άμυνας με τον πρώην βουλευτή Ροδόπης κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στις 29-4-2015, συζητήθηκε η πρόταση του τελευταίου για τη δημιουργία ή τη μεταφορά κέντρου εκπαίδευσης στρατιωτικών στις Σάπες Ροδόπης, στο πλαίσιο της ενίσχυσης δημογραφικά της περιοχής, της τόνωσης της τοπικής οικονομίας, της ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής, και της βελτίωσης της ποιότητας εκπαίδευσης των εφέδρων, οι οποίοι θα εκπαιδεύονται στο φυσικό περιβάλλον των συνόρων.

Κατά τη συνάντηση ο υπουργός απάντησε ότι τον απασχολεί το θέμα της Θράκης και ιδιαίτερα το δημογραφικό.

Συνεπώς, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

1) Προτίθεστε να προβείτε στη δημιουργία ή τη μεταφορά κέντρου εκπαίδευσης στρατιωτικών στις Σάπες Ροδόπης;

2) Αν ναι, πότε αναμένεται να γίνει;

3) Θα αφορά σε κέντρο εκπαίδευσης για όπλα ή σώματα;».