Επίσκεψη στον χώρο εργασιών του «Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ)», στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, πραγματοποίησε κλιμάκιο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αποτελούμενο από τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες Ανάπτυξης και Πολιτισμού Ελένη Δημούδη, Υποδομών Κωνσταντίνο Βενετίδη και Αγροτικής Οικονομίας Νικόλαο Ευφραιμίδη, καθώς και τους περιφερειακούς συμβούλους Σωτήρη Μποταΐτη και Ιμπραήμ Αχμέτ.

Το κλιμάκιο βρέθηκε στα εργοτάξια όπου εξελίσσεται η κατασκευή του έργου, συνοδεία στελεχών του ΤΑΡ και της «Spiecapag», της εργολήπτριας εταιρείας που έχει αναλάβει την κατασκευή του χερσαίου τμήματος του αγωγού από τους Κήπους έως την Καβάλα.

Ειδικότερα, μετέβησαν στον Κεντρικό Σταθμό Διαλογής όπου γίνεται η αποθήκευση των σωλήνων που καταφθάνουν με πλοία στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, στον Μηχανολογικό Σταθμό, αλλά και στη Ζώνη Εργασίας, στην οποία παρακολούθησαν εργασίες τοποθέτησης, λύγισης και συγκόλλησης των σωλήνων που στη συνέχεια θα τοποθετηθούν στο υπέδαφος.

Όπως ενημερώθηκε το κλιμάκιο από τους ιθύνοντες του έργου, οι παράλληλες εργασίες για την κατασκευή του αγωγού εκτείνονται σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από τα συνολικά 67 χιλιόμετρα που θα διασχίζει ο TAP στην περιφερειακή ενότητα Έβρου.

Οι δύο πλευρές υπογράμμισαν την αμοιβαία καλή διάθεση συνεργασίας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.